Reacția Ministerului Sănătății, după ce un copil din Moldova a fost depistat în Israel cu noua mutație a tulpinei Delta

Ministerul Sănătății a venit cu o reacție, după ce un copil, în vârstă de 11 ani, originar din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la Covid cu o nouă mutație a variantei Delta în Israel. Secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu a menționat în cadrul unei conferințe de presă că „încă nu sunt detalii”.

Foto: UNIMEDIA

„Da, este important în evoluția acestei pandemii să asigurăm monitorizarea tulpinei care prezintă îngrijorare. Din informațiile care dispunem, exact în săptămâna curentă are loc acele pregătiri și instruirea personalului. Este important în evoluția acestui val să monitorizăm și noile tulpini. Menționăm că vaccinurile care sunt astăzi în utilizare sunt eficiente și asupra noilor tulpini”, a declarat Svetlana Nicolăescu.

Întrebată despre noua tulpină Covid-19 depistată la un copil de 11 ani din Republica Moldova, Svetlana Nicolăescu a spus că Ministerul Sănătății va reveni cu detalii despre acest caz.

„Încă nu avem detalii. Cu certitudine pot spune că acest caz este investigat și se implică specialiștii. Vom reveni când vom avea detalii”, a spus Svetlana Nicolăescu. 

Copilul a fost testat la Covid la întoarcerea în țară, la aeroportul Ben-Gurion, ieri, 18 octombrie, iar rezultatul a depistat noua mutație a tulpinei Delta. Acesta revenea din Moldova. Minorul a fost plasat în carantină.



Pub