(video) Ședința CMC a luat sfârșit. Consilierii au examinat două subiecte de pe ordinea de zi

S-a convocat ședința de îndată a Consiliului Municipal Chișinău. Evenimentul are loc în sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, strada Bulgară, 43. Pe ordinea de zi sunt două subiecte, printre care și informația cu privire la situația epidemiologică cu privire la Covid-19 în municipiul Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

13:15 Ședința CMC s-a încheiat.

13:00 Proiectul de decizie a fost votat cu 41 de voturi.

12:40 Se examinează proiectul cu privire la acoperirea costurilor capitale suportate de către S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”.

12: 27 Anatolii Lichii prezintă informația cu privire la acoperirea costurilor capitale suportate de către S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”.

12:25 În sală este cvorum. Consilierii examinează al doilea subiect de pe ordinea de zi„ cu privire la acoperirea costurilor capitale suportate de către S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”

12:15 Consilierii municipali au luat o pauză

„97 % din pacientii internați astăzi în toate spitalele munincipale, inclusiv în terapia intensivă sunt persoane nevaccinate, iar 3 procente sunt pacienții vaccinați care au forme ușoare care nu necesită terapie intensivă”, a spus Gîlcă.

“Lipsa cadrelor medicale, a infrastructurii de terapie intensivă și restanțele de plată din partea CNAS sunt principalele provocări cu care se confruntă sistemul municipal de sănătate”, a enumerat Gâlcă.

„Doar spitalele munincipale internează circa 50 % din numarul total de pacienți la nivel național”, a menționat Gîlcă.

„Toate spitalele din Chișinău sunt mobilizate pentru tratarea pacienților de Covid-19. Presiunea pe sistemul municipal de sănătate este enormă, solicităm ajutorul autorităților naționale de sănătate pentru a face față”, a declarat Gâlcă.

„Cel mai des se infectează persoanele nevaccinate”, a spus Gîlcă.

11:00 Boris Gîlcă prezintă informația cu privire la situația epidemiologică cu privire la Covid-19 în municipiul Chișinău.

10:40 Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

10:38 Roma Cojuhari a propus excluderea proiectului de pe ordinea de zi cu privire la acoperirea costurilor capitale suportate de c[tre S.A. ,,Apd-Canal Chișinău”

10:37 Cu 36 de voturi a fost aprobată ordinea de zi ca bază.

10:27 Cu de 42 voturi Cornel Pîntea a fost ales președintele ședinței.

10:26 Ședința s-a declarat deschisă.

10:25 Ședința CMC a început. În sală sunt prezenți 35 de consilieri municipali.

Urmărește live pe UNIMEDIA:



Pub