Carabinierii și polițiștii, inclusiv cei de frontieră, scoși în stradă pentru o operațiune comună. Ce vor verifica

Ministerul Afacerilor Interne scoate în stradă polițiștii Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General de Carabinieri și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în cadrul operațiunii de prevenire „Toamnă sigură!”.

Foto:

Scopul anunțat al operațiunii este îmbunătățirea timpului de reacție pe mai multe segmente, privind prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor.

Potrivit MAI, „ineditul acțiunii constă în implicarea simultană a trei subdiviziuni ale Ministerului: reprezentanți din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General de Carabinieri și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră vor forma echipe mixte și vor munci împreună”.

Polițiștii, carabinierii și polițiștii de frontieră, în echipe comune, vor fi prezenți și vizibili în toată țara, vor efectua patrulări în traficul rutier, vor monitoriza respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19 și vor asigura ordinea și securitatea publică, pentru a preveni infracționalitatea - inclusiv cea transfrontalieră.

În plus, echipele mixte vor efectua patrulări cu diferite autoturisme ale subdiviziunilor MAI - indiferent de tipul acțiunii în care vor fi implicate. „Așa că să nu mire pe nimeni dacă o mașină a Poliției de Frontieră sau a Carabinierilor va fi parcată pe acostamentul drumului, în scopul prevenirii accidentelor rutiere sau invers, polițiștii și carabinierii vor fi prezenți la hotarul țării, în scopul asigurării securității transfrontaliere”, se menționează în comunicatul MAI.



Pub