(video) Ședința Parlamentului: Proiectele care au fost votate astăzi

Deputații se întrunesc într-o nouă ședință. Astăzi urmează să fie examinată moțiunea simplă inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Foto: UNIMEDIA

17:30 Proiectul a fost aprobat cu 52 de voturi.

17:11 Deputata Onofrei prezintă proiectul de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale

16:54 Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.1260/2002 cu privire la avocatură, votat în prima lectură.

16:40 Proiectul de lege privind modificarea Regulamentului Parlamentului, adoptat prin Legea nr.797, votat în prima lectură.

15:57 Proiectul a fost votat în lectura a doua.

15:51 Ministrul Agriculturii Viorel Gherciu prezintă Proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului nr.3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții și a Amendamentului la Scrisoarea de însoțire asupra Contractului de finanțare în vederea implementării Proiectul.

15:48 Proiectul a fost votat în prima lectură. Deputații BCS și Șor au fost împotrivă.

15:18 O deputată din opoziție a întrebat de ce nu sunt deschise centre Covid și în raioane. Ministra a spus că ei monitorizează situația din raioane și suplinesc numărul paturilor.

„Noi nu putem să deschidem paturi lângă casa fiecăruia”

14:54 Deputații au revenit în sală. Ministra Sănătății prezintă Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

13:50 Moțiunea împotriva lui Sergiu Litvinenco nu a trecut. Deputații au luat o pauză.

12:34 „Fracțiunea Partidului Șor nu va lua parte la această moțiune. Aceasta este bazată pe suspendarea și reținerea cetățeanului Stoianoglo. Noi știm că el a acționat împotriva mea și a lui Jardan din alte raționamente decât din domeniul justiției. Implicarea noastră în această moțiune poate fi un conflict de interese, motiv pentru care noi ne vom abține. Totuși opinia noastră față de Guvern în general este negativă, din cauza situației proaste din țară. Fracțiunea Șor este gata să dezbată și să susțină o moțiune împotriva întregului Guvern”, a declarat Ulanov.

11:25 Litvinenco: Justiția nu servește puterea, ea apără pe cei care caută dreptatea. Avem un sistem putred și voi din opoziție au contribuit plenar. Ați preluat controlul politic al justiției, v-ați pus un procuror ascultător, vreți să spuneți că personaje ca Vladislav Clima sunt în stare să facă reforme? 

11:22 Sergiu Litvinenco: „Moțiunea este un terci de minciuni și falsuri pe care le toți vituperați la TV din banii kuliok. Din gura socialiștilor, apoi cu Șor au acăpărat instituțiile. Apropo nu-l văd în sală pe Dodon, parcă mai este deputat. Moțiunea atât de slabă ca și guvernarea pe care poporul a trebuit să o îndure 2 ani de zile”

11:20 „Multiplele moțiuni care le înaintam noi nici nu ajungeau să fie examinate, se găseau virgule și erau aruncate la coș. Acum ne aflăm într-o situația de normalitate, când o moțiune simplă este acceptată. Iată vremurile bune au ajuns în Parlament”, a spus Litvinenco.

11:19 Ministrul Sergiu Litvinenco, prezent la ședință.

11:08 Deputata Onofrei a solicitat să fie inclus pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale. BCS s-a declarat împotriva și a solicitat să nu fie inclus pe ordinea de zi întrucât este un subiect sensibil.

11:04 Și la ședința de astăzi sunt oaspeți în sală. Este vorba despre membrii Comisiilor pentru politică externă și Comisiilor pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României.

11:03 89 de deputați prezenți astăzi la ședință. Mihai Popșoi moderează ședința, întrucât Igor Grosu se află într-o vizită de lucru în Grecia.



Pub