(video) Reprezentantul FMI în Moldova: Am ajuns la un acord privind un program de reforme economice în valoare de circa 564 mil. dolari

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, și reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Rodgers Chawani, au anunțat, în cadrul unui briefing de presă, despre faptul că țara noastră ar putea primi un credit în valoare de peste 560 milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internațional. Decizia finală în acest sens urmează să fie luată în luna decembrie.

Foto: captura ecran

„Am ajuns la un acord la nivel de experți, privind un program de reforme economice în valoare de circa 564 mil. dolari, finanțat în baza mecanismului extins de creditare ECF și mecanismului de finanțare extinsă EFF. După ce vor fi realizate acțiunile prealabile convenite, planificăm să ne adresăm pentru aprobarea programului către Consiliul de directori executivi ai FMI, pentru a organiza o ședință, în luna decembrie, iar aprobarea raportului echipei va duce la debursarea imediată a circa 81 milioane de dolari, până la finele anului curent”, a anunțat reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Rodgers Chawani.

„Acordul negociat prevede că vom primi cei vom primi cei 564 milioane de dolari pe parcursul următorilor trei ani și 4 luni. Programul țintește recuperarea economică a țării și reformarea instituțiilor statului”, a precizat prim-ministra Natalia Gavrilița.


Urmăriți briefingul integral, pe UNIMEDIA:



Pub