Explozie puternică, urmată de un incendiu, la Rezina: Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale

O explozie, urmată de un incendiu, s-a produs la Rezina, într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc locativ.

Foto: IGSU

Potrivit informațiilor, în dimineața zilei de 21 octombrie salvatorii din cadrul IGSU au intervenit pentru lichidarea consecințelor unei explozii, care a avut loc în orașul Rezina. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 9:59. Potrivit informațiilor înregistrate, în urma deflagrației au fost afectate geamurile unui apartament de la etajul 4 a unui bloc locativ de pe strada 27 August 1989. La fața locului au intervenit salvatorii, care au stabilit că în urma deflagrației s-a produs un incendiu într-o cameră cu suprafața de 15 m2 a apartamentului. Datorită intervenției operative a pompierilor arderea a fost lichidată către ora 10:08.

Angajații Inspectoratului au evacuat o butelie de gaz propan –butan din interiorul locuinței, iar două persoane în vârstă de 42 și de 40 de ani, care se aflau în interior, s-au evacuat de unii singuri. Persoana de 40 de ani a suferit arsuri ușoare și a refuzat spitalizarea. Potrivit IGSU, în urma deflagrației au fost afectate bunurile materiale din interiorul locuinței.

Cauza și circumstanțele producerii exploziei urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.


Pub