O nouă schemă prin care se golesc cardurile moldovenilor: Virusul Covid-19, „complice”

Oamenii legii anunță despre o nouă schemă prin care se sparg conturile deținătorilor de card. În plasă cad cei care vând anumite produse și plasează anunțuri pe diferite rețele de socializare.

Foto: stiri.md
Potrivit poliției, escrocii spun că vor să cumpere un produs și să fie trimis prin intermediul serviciilor poștale. Ulterior, spun că sunt bolnavi de Covid-19 și nu se pot apropia pentru a lua comanda și solicită victimelor date personale precum: numărul cardului, codul de securitate, parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card, pentru a le achita produsul.

După ce primesc aceste informații de la deținătorul cardului, care nu bănuiește nimic, escrocii efectuează tranzacții frauduloase în numele titularului cardului.

Poliția reamintește că pentru orice transferuri de bani pe card, persoana care efectuează transferul are nevoie doar de numărul cardului.

„Dacă pentru efectuarea transferului, vi se cere codul PIN al cardului, număr de card, datele personale (IDNP) şi parolele recepționate prin SMS, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori!

Fiți vigilenți și protejați-vă banii și datele personale! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară”, spun oamenii legii.


Pub