fbpx

Cavcaliuc, după ce a fost solicitată anunțarea sa în căutare internațională: Nu mă puneți într-o oală cu Platon. Eu sunt ofițer de rang înalt

Fostul șef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție după anunțul conform căreia Biroul național Interpol din R. Moldova a cerut celui de la Lyon să-l anunțe în căutare internațională pentru a fi localizat. Potrivit liderului PACE, Procuratura vrea să denigreze imaginea sa și a partidului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura continuă circul la comanda politică a celor care au influență și cărora eu le sunt incomod. Eu am declarat că mă voi prezenta în fața organelor de drept atunci când procurorul pe dosarul „zelionka” va fi schimbat, pentru a nu putea fi influențat de oponenții mei politici. Avocații mei vor face în zilele următoare interpelările necesare către Interpol pentru a scoate adevărul la iveală. Numele meu nu figurează în baza de date Interpol, acest lucru poate fi verificat de către oricine, de aceea nu mai manipulați opinia publică dând titluri de așa-numite știri”, a declarat liderul PACE.

Acesta a îndemnat să nu fie pus „într-o oală cu Platon”, după ce, tot astăzi, s-a aflat că autoritățile de la Chișinău au solicitat căutarea internațională și pe numele controversatului om de afaceri.

Eu sunt ofițer de rang înalt, care nu o dată mi-am riscat viața pentru a salva alte persoane. Sunt la Londra, în Marea Britanie, sunt în deplasare de serviciu și mă voi prezenta în fața unui procuror cinstit, nu a unui șantajat politic”, a adăugat Cavcaliuc.

El a mai spus că avocatul său va face interpelări către Oficiul Central Interpol pentru „a afla adevărul”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Back to top button