Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ O tânără militară americană,…

FOTO O tânără militară americană, care a devenit celebră datorită fotografiilor surprinse în timp ce avea grijă de bebeluși afgani, a fost ucisă într-un atac sinucigaș de la Kabul

Sergentul Nicole Gee, 23 de ani, din Sacramento, California, se află printre cei 13 militari americani care și-au pierdut viața în atacul sinucigaș de la aeroportul din Kabul. La scurt timp după ce Pentagonul a făcut publică lista cu numele lor, s-a aflat că ea era unul din militarii care țineau în brațe bebeluși afgani pe aeroport, imagini care au făcut înconjurul lumii, transmite Digi24.

„I love my job” (Îmi iubesc meseria), a scris Nicole Lee la poza cu ea ținând în brațe un bebeluș afgan, pe care a postat-o pe Instagram pe 21 august.

femeia-soldat
I love my job

Nicole Gee

La câteva zile după a avut atacul sinucigaș la intrarea în aeroport, unde militarii americani făceau controlul de securitate pentru cei care voiau să intre pentru a părăsi țara. Nicole Lee făcea parte din trupele de pușcași marini și și-a pierdut viața în atentat, alături de alți zece camarazi de la pușcașii marini, unul de la infanterie și unul de la marină.

Pentagonul a publicat sâmbătă lista cu numele lor, iar Nicole a fost recunoscută imediat ca una din femeile-soldat care au avut grijă de copiii afgani.

După fuga președintelui Ashraf Ghani, Guvernul afgan a căzut, iar talibanii au preluat complet controlul țării. Aceștia au cucerit duminică, 15 august, capitala Kabul, după zece zile în care au acaparat cu ușurință restul țării.

Comandanții talibani și câțiva zeci de luptători înarmați au ocupat Palatul prezidențial.

În acest timp mii de afgani au luat cu asalt aeroportul ca să părăsească țara. Statele Unite au evacuat până acum 117 000 de oameni din Afganistan.