24 principii de stabilitate financiară

18 Iul. 2021, 13:29
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
18 Iul. 2021, 13:29 // Oameni şi Idei //  MD Bani

1. Decideți în fața tuturor ce înseamnă bani pentru dvs.

2. Un venit ridicat, ca atare, nu rezolvă toate problemele noastre monetare!

3. Nu va fi întotdeauna ușor.

Vor fi cei care vă vor dezbate de pe calea atingerii obiectivelor stabilite. Uneori vor fi chiar prieteni și membri ai familiei. Fugiți către facilități care nu vă vor permite să vă rătăciți.

4. Folosiți: „Cutiuța pentru vise” și „Albumul pentru un vise”.

5. Nimic nu ar trebui să vă distragă atenția de la propriile planuri și idei. Învață să te consideri bogat.

6. Faceți o listă a dorințelor dvs. (găsiți 10 motive pentru care doriți să vă îmbogățiți). Alegeți trei principale.

7. „Jurnalul succesului” ajută la creșterea câștigurilor și creează încrederea necesară pentru succes.

8. Stabiliți un hobby în funcție de profesie și, din acest motiv, veniturile dvs. vor crește și mai mult.

9. Există chestiuni importante și urgente. Învață să le recunoști. Nu te lăsa distras de la ideile bune.

10. Folosiți cea mai importantă regulă de implementare a oricăror planuri – aproximativ 72 de ore.

11. Învață să folosești banii. Nu uitați de istoria gâștii, care nu are un ou de aur.

12. Operațiunea cu banca vă poate face fericit.

13. Câștigând bani, îți faci viața mai interesantă.

14. Banii sunt grozavi! Depozitați numerar în seif.

15. Banii în sine sunt „neutri”, dar strâns legați de fericire.

16. Împarte ceea ce primești!

17. Învață să învingi fricile. „Jurnalul succesului” vă va ajuta.

18. O formulă magică care vă permite să scoateți bani din nimic: dragostea pentru bani și dorința de a câștiga; încredere în sine, idei și disponibilitatea de a face ceea ce ne place; distribuirea banilor pentru cheltuieli zilnice, planuri pe termen lung și pentru „zile negre”; investiție gratuită de bani; Plăcerea din proces.

19. Aflați ce sunt acțiunile și ce venituri dau (venituri și dividende). Decideți dacă doriți să investiți în acțiuni.

20. Din când în când, ieși din zona ta de confort și fă ceea ce ți-e frică.

21. Cântărețte raportul dintre risc și venitul așteptat.

22. Numără procentele din cap – este ușor!

23. Banii afectează toate domeniile vieții noastre. Fii mai atent la ei și viața ta se va schimba.

24. Viața este prea scurtă pentru a nu-i da importanță!

Realitatea Live

13 Feb. 2025, 16:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
13 Feb. 2025, 16:16 // Actual //  Ursu Victor

Fostul președinte american Donald Trump și reprezentanții administrației sale au subliniat în repetate rânduri că Europa va trebui să preia povara menținerii păcii în Ucraina și a apărării împotriva agresiunii ruse, în eventualitatea încheierii conflictului. Potrivit estimărilor Bloomberg Economics, cheltuielile necesare pentru sprijinirea Ucrainei și consolidarea forțelor armate ale Uniunii Europene ar putea ajunge la 3,1 trilioane de dolari în următorii 10 ani.

Sustinerea forțelor armate ucrainene pe această perioadă ar putea costa aproximativ 175 miliarde de dolari, în funcție de starea acestora la finalul conflictului și de teritoriul pe care vor trebui să-l protejeze. Totodată, o misiune de menținere a păcii, cu un contingent de 40.000 de soldați, ar implica cheltuieli de aproximativ 30 miliarde de dolari. Deși președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat trimiterea a 200.000 de militari europeni pentru a proteja granița de 1.000 km cu Rusia, experții consideră că o forță minimă de 100.000 de soldați ar fi necesară. Cu toate acestea, discuțiile actuale vizează un contingent de doar 40.000-50.000 de soldați, a căror formare și finanțare rămân o provocare.

Cea mai mare parte a fondurilor suplimentare ar fi direcționată către modernizarea și întărirea forțelor armate ale țărilor europene. Acest lucru ar presupune creșterea bugetului de apărare al statelor NATO din Europa de la 2% din PIB la 3,5%. Investițiile ar include rezerve de muniție, extinderea sistemelor de apărare antiaeriană, întărirea granițelor estice ale UE și pregătirea forțelor pentru desfășurări rapide.

Finanțarea acestor măsuri prin împrumuturi ar genera nevoi suplimentare de 2,7 trilioane de dolari pentru cele mai mari cinci state europene membre NATO în următorul deceniu, potrivit Bloomberg Economics.

Serviciile de informații militare din Danemarca au avertizat recent că Rusia ar putea ataca statele NATO în următorii cinci ani. De asemenea, Rusia dispune de un avantaj semnificativ în ceea ce privește efectivele militare, iar industria sa militară produce muniție și echipamente într-un ritm care depășește nevoile armatei sale în Ucraina, potrivit unui oficial european citat de Bloomberg.

Raportul „Military Balance” al Institutului Internațional de Studii Strategice arată că bugetul militar al Rusiei, ajustat pentru paritatea puterii de cumpărare, l-a depășit pe cel al UE, atingând 461,6 miliarde de dolari comparativ cu 457 miliarde de dolari.

Europa se confruntă astfel cu presiuni uriașe pentru a-și asuma un rol mai mare în asigurarea securității regionale și sprijinirea Ucrainei, în timp ce tensiunile cu Rusia continuă să escaladeze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!