CA reconfirmă dreptul Timbrus de a folosi toponimul Purcari. „Consiliul Concurenței a acționat coordonat”

29 Iun. 2021, 10:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 10:53 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Curtea de Apel Chișinău a  confirmat dreptul companiei „Timbrus Purcari Estate” SRL de a folosi toponimul „Purcari” în numele companiei și a vinurilor pe care le produce, respingând pe data de 7 iunie 2021 învinuirile aduse de Consiliul Concurenței și de către compania ÎM „Vinăria Purcari” SRL, privind concurența neloială.

„Hotărârea în cauză este o nouă dovadă a faptului că decizia Consiliului Concurenței din data de 03.12.2020, cu referire la activitatea companiei «Timbrus Purcari Estate» SRL, nu are nici o legătură cu statul de drept, încalcă principiile de libertate a comerţului şi activităţii de întreprinzător, prevăzute în articolul 126 din Constituția Republicii Moldova”, se arată în cadrul unui comunicat emis de compania «Timbrus Purcari Estate» SRL.

Reprezentanții companiei consideră că IM «Vinăria Purcari» SRL, prin intermediul Consiliul Concurenței, a încercat să restricționeze drepturile «Timbrus Purcari Estate» SRL de a utiliza toponimul «Purcari» pe produsele sale.

În acest context, compania «Timbrus Purcari Estate» SRL, apreciază acțiunile IM «Vinăria Purcari» SRL și decizia părtinitoare a Consiliului Concurenței ca fiind, nimic altceva, decât o încercare de monopolizare a denumirii geografice «Purcari» și de eliminare a concurentului său.

Analizând acțiunile Consiliului Concurenței și IM «Vinăria Purcari» SRL, presupunem că toate evenimentele întâmplate au caracter concertat și coordonat.

„În acest sens, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la faptul, că o instituție de stat importantă, mai exact Consiliul Concurenței, conceput să lupte împotriva monopolurilor, de fapt contribuie, prin abuz, la crearea unui astfel de monopol, interzicând companiei «Timbrus Purcari Estate» SRL, care activează strict în cadrul legal și care are toate drepturile legale și permisiunile de rigoare, din partea organelor de stat, pentru utilizarea denumirii geografice «Purcari» în activitățile sale.”, se mai scrie în comunicat.

P.

Realitatea Live

01 Iun. 2024, 09:45
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Iun. 2024, 09:45 // Actual //  bani.md

Helvetas Moldova a avut inițiativa de a sta de vorbă cu câțiva copii din Chișinău ca să-i întrebe „Ce vor să se facă când vor fi mari?”. Răspunsurile lor au demonstrat că aceștia visează măreț. De la medici, la artiști sau designeri – fiecare copil are dorințe care merită a fi susținute.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Helvetas este o organizație independentă pentru dezvoltare cu sediul central în Elveția. Helvetas sprijină comunitățile mai puțin favorizate și dezavantajate din aproximativ treizeci de țări în curs de dezvoltare din Europa de Est, Africa, Asia și America Latină. În Moldova activează din 2018.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău