Creștere de 1.6 miliarde de dolari după gestul lui Cristiano Ronaldo. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu acțiunile companiei

Gestul lui Cristiano Ronaldo de la conferința de presă susținută după meciul cu Ungaria, 3-0, de la EURO 2020, de a muta din cadrul sticlele cu suc ale unuia dintre sponsorii competiției, a stârnit nenumărate reacții, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

După acel moment, a apărut informația că valoarea de piață a companiei Coca Cola a scăzut cu 4 miliarde de euro, însă prestigioasa publicație Forbes anunță că lucrurile au stat puțin diferit.

Între sponsorii competiției, a stârnit nenumărate reacții.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu acțiunile companiei de suc după gestul lui Cristiano Ronaldo

Valoarea unei acțiuni a scăzut, într-adevăr, de la 56.10 dolari la 55.52 de dolari, ceea ce însemna că valoarea de piață a companiei a scăzut cu 4 miliarde de dolari, dar nu gestul lui Cristiano Ronaldo a provocat diminuarea.

Scăderea cotei de piață de 4 miliarde de dolari s-a înregistrat cu trei minute înainte ca fotbalistul portughez să mute sticlele din cadrul la conferința de presă și să transmită deja celebrul mesaj „beți apă!”, iar motivul este reprezentat de alți parametri financiari.

Mai mult, conform sursei citate anterior, de la momentul gestului lui Cristiano Ronaldo notorietatea companiei, și așa imensă, a crescut, iar valoarea de piață a companiei a crescut până la finalul acelei zile cu 1.6 miliarde de dolari, o acțiune ajungând cu 0.30 dolari mai scumpă decât înaintea momentului de la conferința de presă.

Reacția companiei după gestul lui Cristiano Ronaldo

Coca Cola a reacționat imediat, după gestul făcut de starul portughez.

„Fiecare are preferințele lui în materie de băuturi. Fiecare are gusturile și nevoile lui. Jucătorilor li se oferă apă, alături de Coca Cola și Coca Cola fără zahăr în momentul în care sosesc la conferințele de presă", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pentru Daily Mail.


Pub