mafia · opinii · pericol

Cică se face concurs de ochii lumii la ANP

       Schemele din Justiţia Republicii Moldova! 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dat start concursului pentru funcţia de Şef al Secţiei Siguranţă Regim Penitenciar. Această funcţie este preconizată din start unei persoane. La acest concurs vor participa persoane care ţin la funcţii din Penitenciarul 6, dintre care şi clanul.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor intenţionat a stabilit că începînd cu acest concurs toate se desfăşoară la ANP ca să poată controla ca la concursuri să cîştige persoanele care le convin.
Persoana care trebue să cîştige acest concurs este A.R., care la moment este Şef al Biroului de probaţiune Soroca. Această persoană a achitat o sumă impunătoare unor demnitari de stat pentru a ajunge la funcţia dată, după care va fi numit director adjunct al Penitenciarului 6 după pensionarea lui Popovschi Alexandru.

A.R. a activat în Penitenciarul 6 la funcţia de şef adjunct la care a ajuns achitând o sumă impunătoare unor demnitari de stat. Această funcţie în penitenciar a fost făcută în special pentru el, că pe atunci funcţie de şef adjunct de logistică în Penitenciarul 6 nu era. Activitatea acestei persoane este cu mari semne de întrebare, prin faptul acumulării banilor de la deţinuţii care activau în cîmpul muncii şi de la angajaţi (la angajare fiind taxe de la 1500-2000 de euro), de la angajaţii care primeau premii băneşti care erau obligaţi să i le dea în întregime sau parţial, avansarea oricărei funcţii din penitenciar era contrar unei sume băneşti. Banii acumulaţi lunar erau duşi directorului adjunct al ANP de atunci B.P., care este la moment fugar din cauza filării procurorilor.
Tot de către A.R. a fost delapidat bugetul prin proiecte care pînă în prezent nu s-au realizat şi sunt doar bani irosiţi:

  1. Fîntîna arteziană vizavi de penitenciar care pînă în prezent nu funcţionează, însă din buget au fost alocaţi sume colosale
  2. Acoperişul fostului izolator disciplinar unde au fost investite sume mari, însă şi la momentul dat clădirea este avariată şi nu s-a deţinut nici un deţinut în ea de la acel moment
  3. Reparaţiile prin sectoarele de detenţie care erau făcute din banii deţinuţilor, cu toate că din buget se alocau bani
  4. Reparaţiile birourilor angajaţilor, unde fără a oferi un ban a impus angajaţii să-şi facă singuri reparaţie din surse proprii
  5. Furtul echipamentului destinat angajaţilor care nu le dădea şi-i obliga să-şi cumpere, iar el vindea ţinutele
  6. Furtul produselor alimentare destinate alimentaţiei deţinuţilor, a tehnicii pe care a curat-o şi a reparat-o în zona industrială a penitenciarului
  7. A scos toate aparatele din metal de mii de tone din zona industrială din penitenciar şi a dus la metal uzat
  8. Şi-a angajat soţia în calitate de şefă a secţiei evidenţă deţinuţi
  9. Toate aceste fapte sunt foarte uşor de verificat, ridicînd toate actele care se atribuie acestor fapte, pe tot parcursul activităţii acestei persoane.
    Funcţia de Şef al Biroului de probaţiune Soroca o lasă pentru un alt personaj înteresant, S.V., care s-a pensionat din Penitenciarul 6. La data de 27.05.2021 acest personaj a cîştigat la concursul desfăşurat pentru funcţia de Şef al Biroului de probaţiune Taraclia. Acest concurs a fost desfăşurat în special pentru SV contrar unei sume băneşti şi a bunei prietenii cu fostul deputat în Parlament din partea Partidului Democrat care se bucură de protecţia unor demnitari de rang înalt în stat ca Ţuţu. Scopul este ca după ce A.R. va fi investit în funcţie la penitenciar S.V. va fi transferat în funcţia de Şef al Biroului de probaţiune Soroca.

S. a fost angajat al MAI, după care, cu ajutorul cunoştinţelor sale cu B.P., (la moment fugar pentru filarea procurorilor), care atunci era adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare a fost transferat la Penitenciarul 6 Soroca la funcţia de Şef al Serviciului Securitate. În timpul activităţii sale a fost deconspirată activitatea lui ilegală pe care o desfăşura în cadrul penitenciarului şi anume:

  1. A întrodus obiecte interzise în penitenciar
  2. A desconspirat intenţionat un informator
  3. A întreprins acţiuni folosindu-se de situaţia de serviciu în vederea susţinerii subculturii criminale
  4. A intimidat şi supus presiunii angajaţii incomozi
  5. Toate avansările şi funcţiile le-a ocupat prin oferirea de mită şi înţelegeri ilegale
  6. Şi-a angajat soţia la funcţie în penitenciar
    Datorită protecţiei din partea deputatului Ţuţu a ajuns la pensie. La indicaţia lui G.R., a pus la cale o situaţie de serviciu şi dispunerea unei anchete de serviciu în urma cărui a fost retrogradat din funcţie de director adjunct a Penitenciarului 6 L.V., prin ce i-au făcut loc altui angajat P.A., care la moment este director adjunct. Datorită faptului că fostul director interimar al Penitenciarului 6, după pensionare s-a reîncadrat în funcţia de specialist principal al direcţiei protecţie internă al ANP a fost numit în funcţie de şef al şecţiei de pază al Penitenciarului 6, fără a fi anunţat concursul pentru suplinirea funcţiei de şef la şecţiei de pază, G.R. a fost transferat ca şef al şecţiei de pază la Penitenciarul 6 odată cu numirea prietenului său D.L. ca director la ANP. S.V. rămase fără funcţie de şef la pază care şi-a dorit-o înapoi, şi pentru a-i calma spiritele i-a fost promisă funcţia de şef al Biroului de probaţiune Soroca.
    Schemele din Penitenciarul 6 Soroca sunt reanimate prin oameni cu mare semne de întrebare.
    Iată cum se desfăşoară concursurile în Justiţia Moldovenească!
    Anonim/ă

Lasă un comentariu