Mesajul transmis de Ducesa de Cambridge pentru Lilibet Diana, fetiţa prinţului Harry şi a lui Meghan

12 Iun. 2021, 13:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Iun. 2021, 13:00 // Au Bani //  MD Bani

Ducesa de Cambridge, Kate, a declarat jurnaliștilor că nu a văzut-o încă pe micuța Lilibet Diana, fiica prinţului Harry şi a lui Meghan, însă este nerăbdătoare să o întâlnească.

Ducesa a fost întrebată vineri pe această temă de jurnaliştii care o însoţeau pe prima doamnă a SUA, Jill Biden, cu prilejul vizitei pe care au făcut-o la o şcoală pentru copii cu traume din comitatul Cornwall din sud-vestul Marii Britanii, unde se desfăşoară Summitul G-7.

„Îi doresc numai bine. Sunt dornică să o văd”, a răspuns Kate, care a mărturisit că încă nu a văzut-o pe micuţă. „Sper să fac acest lucru curând”, a precizat ducesa de Cambridge. La întrebarea dacă a văzut-o pe Lilibeth Diana măcar prin apel video, ducesa a răspuns din nou că „nu”, scrie Agerpres.

Lilibeth Diana, al doilea copil al lui Meghan şi Harry, fratele lui William, s-a născut vinerea trecută la Hospital Cottage din Santa Barbara, în California (SUA).

Fetiţa, al cărei nume este un omagiu adus străbunicii sale, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, şi mamei lui Harry, regretata prinţesă Diana, a venit pe lume pe 4 iunie şi a avut la naştere 3,48 de kilograme.

Naşterea a avut loc după un an tumultuos al cuplului, care s-au retras din îndatoririle regale şi s-au mutat în SUA pentru a avea vieţi mai independente, dar rareori au ieşit din atenţia publică.

Lilibeth Diana este prima strănepoată a reginei care se naşte în afara Marii Britanii şi este al doilea copil al ducilor de Sussex, după Archie, în vârstă de doi ani.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!