Doi moldoveni prinși cu acte contrafăcute la trecerea frontierei

O carte de identitate românească și un permis de conducere cu semne de falsificare au fost depistate la controlul de frontieră prin punctele de trecere Cahul și Vulcănești. Doi moldoveni vor fi documentați penal pentru incidentele înregistrate.

Foto: border.gov.md

Primul caz a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri, 2 iunie curent, în jurul orei 14:10, în punctul de trecere Cahul, la ieșire din țară. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit pasagerii unui microbuz de pe ruta Moldova - Cehia.

Astfel, în portmoneul personal al unui pasager a fost depistată o carte de identitate românească, cu semne vizibile de falsificare. Acesta este originar din raionul Strășeni, în vârstă de 27 de ani.

Fiind audiat, tânărul a comunicat că în urmă cu patru ani, la o petrecere ar fi făcut cunoștință cu un bărbat care i-ar fi mărturisit că ar putea să-i perfecteze un act de identitate românesc contra sumei de 250 de euro, dându-i asigurări că nu va avea probleme, la care tânărul a acceptat oferta.

Un alt caz de folosire a actelor oficiale false a fost înregistrat la frontiera moldo-ucraineană. Unde, pentru autorizarea ieșirii din țară prin punctul de trecere Vulcănești s-a apropiat un camion care efectua cursa Turcia - Federația Rusă. Atât șoferul cât și însoțitorului de bord au prezentat documentele necesare. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere moldovenesc eliberat de pe numele însoțitorului auto este falsificat.

Întrebat, bărbatul a negat faptul că actul ar fi falsificat, declarând că permisul de conducere l-ar fi obținut legal, acesta fiindu-i eliberat de către autoritățile competente din țară.

Conform procedurilor legale, actele identificate ca fiind false au fost ridicate și urmează să fie supuse unei proceduri de expertiză. 

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) conform Codului Penal al Republicii Moldova.


Pub