Peste 100 de genți medicale de urgență au fost oferite sistemului medical din nordul R. Moldova

108 reprezentanți ai sistemului medical din Bălți, Drochia, Dondușeni și Glodeni au primit genți medicale de urgență, dotate cu cântar electronic de mână cu geantă și pediometru. Aceste echipamente vor putea fi folosite în contextul vizitelor la domiciliu pentru supravegherea copilului sănătos. Fiecare set oferit reprezentanților sistemului medical costă 1443 de lei.

Foto:

În data de 2 iunie, în cadrul proiectului transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”, CCF Moldova a distribuit echipamentele menționate mai sus în cele patru localități pilot din cadrul proiectului.

„Am distribuit în partea de nord a țării genți medicale cu echipament pentru vizite la domiciuliu. Este un echipament foarte simplu: pediometru pentru a măsura lungimea copilului, un cântar, o geantă textilă pentru a pune copilul, o panglică centimetrică pentru a măsura circumferința craniului. Geanta este repartizată și cu spațiu special pentru broșuri sau fișele de observare a copilului. Prin această donație sperăm să le ușurăm un pic munca asistentelor medicale, să le pregătim pentru vizitele la domiciliu care sunt extrem de importante, sunt funtdamentul dezvoltării ulterioare a copilului și un sprijin pentru familiile cu copii de vârstă mică.”, a menționat Liliana Rotaru, președintele organizației CCF Moldova.

„Suntem extrem de fericiți să fim astăzi alături de asistenții din Municipiul Bălți, munca lor este extrem de importantă, pentru că de sănătatea, de educația copiilor depinde viitorul nostru, viitorul Republicii Moldova”, a spus E.S. Consulul General al României la Bălți, domnul Petrișor-Ionel Dumitrescu.

„Noi ne bucurăm foarte mult de reușita acestui proiect, suntem bucuroși de tot aportul adus de CCF Moldova și de partenerii care s-au implicat în realizarea acestui proiect, pornind de la instruirile de care au beneficiat doamnele asistente sociale și urmat de echipamentul care a fost oferit. Dacă în vizita lor la domiciliu asistentele sociale vor observa anumite aspecte ce țin de asistența socială și le vor semnala, toate aceste activități vor fi în beneficiul familiei și respectiv în beneficiul sănătății mebrilor familiei”, a punctat Vicepreședintele Raionului Glodeni, Oxana Albu.

„Sunt niște lucruri foarte importante pentru activitatea asistentelor la domiciliu și sper că o să fie și o bucurie pentru mame pentru că nu o să trebuiască să se deplaseze în centrele de sănătate pentru ca să facă aceleași măsurări lunare pentru micuții săi. La fel pentru a procura un asemenea echipament medical este extrem de complicat pentru o instituție medicală, noi însă le-am obținut printr-o donație, mult mai simplu, mult mai rapid, pentru ce suntem foarte recunoscători”, a conchis Rodica Margarint asistent medical șef, Instituţia Medico-Sanitară Publică, Centrul Medicilor de Familie Municipal Bălţi.

„Copiii sunt viitorul nostru și trebuie să avem o generație sănătoasă iar acest proiect ne-a ajutat să formăm unele abilități importante pentru a veghea dezvoltarea copiilor noștri. Ne-au fost oferite gențile medicale, care o să ne permită să facem vizitele noastre mai calitative și sper că o să avem mai mult succes în lucrul nostru de zi cu zi.”, a menționat Valentina Stelea, asistent medical, Raionul Glodeni.

Proiectul își propune să elimine inechitățile existente, asigurând accesul tuturor copiilor la servicii medicale de calitate în comunitate.


Pub