„Cred că eu am câștigat pariul. Aici pot să existe interpretări pentru că noi avem câștigători pe licitație, dar ei nu sunt certificați adică noi nu putem procura asfaltul cald. Problema este foarte serioasă și îmi pare rău că cineva se ascunde prin popușoaie și nu vrea să recunoască că a gafat substanțial.
Acum, noi nu avem laborator care să poată presta astfel de servicii. Niciun agent economic. Poți să dai vina pe cine vrei, că drumarii, regulatorul este cel care este de vină. Nu te ascunzi în popușoi, spui lucrurilor pe nume, da ați aprobat în 2016, dar regulatorul era obligat să se asigure că noi nu vom avea situația pe care o avem.
Începând cu ziua de luni o să le spun unde cred că trebuie să se ducă unii, nu doar în demisie. Avem câteva abordări juridice, dar ei intenționat nu vor. Nu este corect, în raport cu toată țara. Nu a fost pregătit terenul și nici perioada de tranziție.
Știți ce face struțu când se sperie? Exact acolo bagă capul și aceștia. Noi eram pregătiți să începem în martie. Am spus-o că cineva trebuie să își dea demisia cineva, de la minister.
Domnul Ciocoi, e diplomat, pricepe în drumuri atâta cât pricep eu în medicină.
Noi avem bani, licitații dar nu putem interveni, de ce? Pentru că cineva se scarpină la ceafă.
Săptămâna viitoare vom identifica soluții și sper să putem interveni”, a declarat Ceban.
Premierul Aureliu Ciocoi a venit cu un răspuns dur la nemulțumirile drumarilor în privința introducerii standardelor europene pentru producerea asfaltului, care blochează procesul de reabilitare a drumurilor. Premierul afirmă că au trecut 5 ani, de la aprobarea hotărârii de Guvern, timp suficient pentru ca ultimii să se conformeze. Ciocoi spune că la moment în țară există companii care sunt gata să efectueze lucrări cu noile standarte. „Sunt suficiente cu acreditări și certificate obținute”, a declarat Ciocoi.
Primarul capitalei a anunțat ieri că a solicitat ca odată ce va fi asfalt cald să se lucreze masiv pe străzile capitalei pentru că situaţia la acest capitol este dezastruoasă.
„Noi nu mai putem aștepta și am realizat licitația cu privire la achiziția de betoane asfaltice, care a avut loc în condițiile în care agenții economici au prezentat declarații de conformitate a produselor realizate conform noilor cerințe EN”, a menționat Ceban.
Ministerul Economiei nici până pe 17 mai nu a venit cu o soluție privind procedura de achiziționare a asfaltului, deși termenul limită enunțat anterior era de 15 mai. Primarul capitalei a comentat subiectul la ședința Primăriei de astăzi, subliniind că până astăzi nu există certificare pe acest subiect.
La mijlocul lunii aprilie, primarul capitalei Ion Ceban, a criticat din nou funcționarii de la ministerul Economiei, din cauza cărora ar întârzia lucrările de reabilitare a drumurilor. Edilul capitalei susține că responsabilii din cadrul Primăriei au făcut tot ce le-a stat în putință.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!