fbpx

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei lapte în mod regulat? Noi studii arată efecte surprinzătoare

Rezultatele unui nou studiu făcut pe două milioane de britanici și americani au relevat o scădere a riscului de a dezvolta boli coronariene pentru cei care beau lapte în mod regulat, relatează digi-world.tv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un pahar cu lapte pe zi poate ține la distanță bolile de inimă, notează Daily Mail și Science Daily, care citează un studiu amplu realizat pe datele a două milioane de persoane. De asemenea, nivelul de colesterol este mult mai scăzut pentru cei care beau lapte, ceea ce se poate traduce prin riscuri mai mici de a suferi un AVC sau un infarct.

Consumul de lapte nu este asociat cu risc crescut de boli de inimă

Cei care beau lapte în mod regulat au cu 14% mai multe șanse să nu sufere boli coronariene. Aceste date vin să contrazică studii mai vechi, în care se spunea că produsele lactate nu ar avea beneficii pentru adulți.

Vimal Karani, nutriționist și profesor la Universitatea din Reading, a declarat: „Am constatat că printre participanții cu o variație genetică pe care am asociat-o cu un aport mai mare de lapte, existau persoane care aveau un IMC (indice de masă corporală – n.r.) mai mare și mai multă grăsime corporală, însă, mai important, aveau un nivel mai scăzut de colesterol. De asemenea, am observat și un risc semnificativ mai mic de a dezvolta boli coronariene. Toate acestea sugerează că reducerea aportului de lapte ar putea să nu fie necesară pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”.

După ce au analizat datele strânse, oamenii de știință au descoperit că cei care au băut mai mult lapte aveau niveluri mai scăzute de grăsimi în sânge. Cercetătorii au mai arătat că, deși se crede că obezitatea, diabetul și alte afecțiuni care afectează metabolismul au legături cu un consum excesiv al produselor lactate, profesorul Karani a spus că nu există dovezi că un aport mai mare de lapte ar crește șansele de diabet.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Internațional al Obezității.

Articole asemănătoare

Back to top button