Amatorii de pescuit ilegal, prinși de oamenii legii: Câte procese verbale au fost întocmite

Deși este perioada de interdicție pentru pescuit, mai mulți cetățeni s-au aventurat să pescuiască, însă s-au ales cu amenzi. 

Foto: Colaj
Luând în considerație că, resursele piscicole se află în plină perioadă de prohibiție, în zilele de 15-17 aprilie 2021 grupul operativ al Direcției control resurse cinegetice și piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) au format două echipe în vederea efectuării unei razii de contracarare a braconajului, piscicol în Nistrul inferior pe sectorul administrativ teritorial al raionului Ștefan-Vodă.

În rezultat au fost întocmite 10 procese-verbale contravenționale în temeiul art. 114 alin (1) Cod Contravențional al RM cu aplicarea amenzilor în sumă de – 6 000 lei, prejudiciile cauzate mediului de către persoanele contraveniente, înaintate pentru recuperare de agenții constatatori ai IPM constitui 1 650 lei. În calitate de corpuri delicte au fost ridicate 13 plase din fibre sintetice (unelte interzise pentru pescuit).

În scopul asigurării condițiilor normale pentru reproducerea naturală a resurselor piscicole, Inspectoratul pentru Protecția Mediului atenționează, că astfel de controale inopinate vor fi intensificate pe întreg teritoriul Republicii.


Pub