Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MEI a demarat o investigație…

MEI a demarat o investigație pentru a elucida cirscumstanțele care au dus la prăbușirea avionului de mici dimensiuni în apropiere de aerodromul de la Vadul lui Vodă

Foto: dse.md

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii al R. Moldova (MEI) anunță că a fost demarată o investigație tehnică pentru elucidarea circumstanțelor și cauzelor care au dus la prăbușirea avionului de mici dimensiuni în apropiere de aerodromul de la Vadul lui Vodă.

Resposabilii din cadrul MEI susțin că membrii Comisiei permanente pentru investigarea evenimentelor aeronautice, vor realiza acțiuni de acumulare a informațiilor privind cauzele producerii accidentului.

„Comisia va formula concluziile finale și va stabili recomandări obligatorii de îmbunătățire a siguranței zborurilor și exploatare a aeronavelor de mici dimensiuni, în vederea prevenirii producerii altor accidente și incidente. Urmare finalizării investigației va fi elaborat și publicat pe site-ul ministerului raportul final de investigație al accidentului”, se arată într-o notă informativă a MEI.

Duminică, 18 aprilie, o aeronavă de tip Eurostar Festival 0007 s-a prăbușit în apropiere de aerodromul de la Vadul lui Vodă.

Potrivit MEI, aeronava a căzut după ce a decolat la o înălțime de 200-300 metri. La bordul avionului se aflau două persoane. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:45.

La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri. Ajunși aceștia au stabilit că în urma prăbușirii aeronavei, persoanele au ieșit de sine stătător, nefiind nevoie de acțiuni de deblocare sau descarcerare. În urma incidentului, persoanele au avut nevoie de îngrijiri medicale.