Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu a avut…

Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu Înaltpreasfințitul Vladimir: „Împreună trebuie să depunem eforturi pentru a opri pandemia”

foto: https://www.facebook.com/maia.sandu

Purtarea măștii, respectarea distanței sociale, evitarea grupurilor mari sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-ar putea promova biserica alături de stat în perioada pandemiei. De asemenea, aceasta ar putea contribui și la primovarea necesității vaccinării. Acestea sunt unele dintre subiectele pe care le-a abordat președinta R. Moldova Maia Sandu la întrevederea cu Înaltpreasfințitul Vladimir la 20 martie.

Președinta a menționat că în aceste zile complicate este nevoie de speranță, de compasiune și de generozitate, iar biserica și rugăciunea sunt lăcașul unde credincioșii găsesc sprijin și alinare.

„Împreună trebuie să depunem eforturi pentru a opri pandemia și a avea grijă de cetățeni – să rugăm oamenii să poarte mască și să păstreze distanța, să-i îndemnăm să evite grupurile mari și să aibă grijă de cei aflați la nevoie. Împreună putem contribui la eforturile de vaccinare a cetățenilor și, astfel, proteja viețile oamenilor și reveni mai repede la normalitate”,a scris președinta într-o postare pe Facebook.

Ea a menționat că perioada Postului Mare este cea, care îndeamnă la smerenie și recunoștință și este o perioadă potrivită pentru a manifesta grijă spirituală și dăruire de sine, acționând responsabil pentru a proteja viața celor dragi.

La începutul pandemiei Mitropolia Moldovei se arăta revoltată de restricțiile impuse de autorități pentru a opri răspândirea infecției cu noul tip de coronavirus. De asemenea, aceasta se arăta împotriva obligării populației de a se vaccina împotriva virusului, alimentâd teoriile conspiraționiste legate de „nanocipuri” sau alte „dispozitive” cu efecte adverse.