A decedat faimoasa Sabine Schmitz – Regina Nurbugring-ului. Avea 51 de ani

Pilotul de curse, prezentatoarea TV și pur şi simplu o legendă, Sabine Schmitz, supranumită Regina Nurbugring-ului, a decedat la vârsta de 51 de ani. Vestea morții sale a apărut în această dimineață din partea echipei Frikadelli Racing, pe care a înfiinţat-o cu soţul său.

Anul trecut a dezvăluit că “luptase împotriva unui cancer extrem de persistent” încă din 2017, care “revenise din plin”.

Născută în Adenau (Germania) pe 14 mai 1969, Schmitz a câștigat faima internațională în 2004 în urma unei apariții în cadrul emisiunii Top Gear, unde l-a antrenat pe Jeremy Clarkson într-un tur de sub 10 minute într-un Jaguar S-Type diesel. De asemenea, într-un alt episod, s-a întâmplat să înregistreze un timp de tur pe Nurburgring cu un Ford Transit.

https://youtu.be/5KiC03_wVjc

Schmitz a fost deja cunoscută ca o legendă locală și un pilot de curse excepțional de rapid cu mult înainte de a ajunge pe micile ecrane, victorii la cursele de 24 de ore de la Nurburgring din 1996 și 1997 fiind printre numeroasele sale realizări (prima femeie din istorie care le-a câştigat). În 1998, ea a câștigat și campionatul național de anduranță, la fel prima printre femei.

A pilotat şi faimosul BMW M5 “Ring Taxi” de ani de zile și, după unele estimări, a înregistrat zeci de mii de tururi pe Nordschleife de-a lungul mai multor decenii (peste 30.000)! Pentru aceasta a fost supranumită şi “cea mai rapidă taximetristă din lume”.

În 2016 a devenit prezentatoare a emisiunii Top Gear pentru un sezon, iar ulterior au urmat şi alte câteva apariții regulate și memorabile în calitate de oaspete. Schmitz a rămas activă în lumea motorsportului în ultimii ani și a mai fost implicată în stabilirea unui record cu Skoda Kodiaq RS, dacă vă mai aduceţi aminte.

Împreună cu cea a paginii Nurburgring, iată şi alte câteva reacţii din partea unor feţe cunoscute:

Cmentariile sunt închise