„CSM a reacționat la solicitările noastre, dar situația rămâne neschimbată. Situația în birourile colaboratorilor, în cancelarii este insuportabil să activeze, colaboratorii anume din acest motiv mereu sunt în concedii medicale. Recent unui asistent judiciar i-a căzut pe autovehicul o placă de pe clădire și i-a incendiat automobilul.
Ieri și alaltăieri, a plouat. Căldările stau în birourile chiar și a unor judecători, dar și la Cancelarie stau căldările, fiindcă curge apa. Este mucegai, el nu se elimină chiar dacă am încercat cumva să facem niște reparații personal, fără intervenții. Oricum mirosul acela el persistă”, a declarat Pavlov.
Președintele Judecătoriei Chișinău a adăugat că pe parcursul anilor 2019-2020 a fost posibilă realizarea unor lucrări de reparații, însă nu au fost suficiente.
„Odată cu specializarea sediilor, din 2019, s-a mărit și numărul de angajați, peste 80 de persoane, printre care judecători, grefieri, personal tehnic. Pe parcursul anilor 2019-2020, reieșind din bugetul instanței, am avut posibilitatea să facem niște reparații curente, grupurile sanitare, difurcarea unor birouri, însă ele nu sunt suficiente. Putem face reparații curente în fiecare an, dar dacă acoperișul este defect, pe zi ce trece imobilului devine mai deplorabil”, a declarat Țurcanu.
„Atitudinea CSM trebuie să fie promptă și pe măsură în vederea identificării sumelor de bani și posibilitatea de a începe reparația. Acea hotărâre de Parlament ca să fie construit un Palat al Justiției este de domeniul fantasticului la moment”, a conchis Țurcanu.
CSM a hotărât să constituie un grup de lucru, din care fac aceași membri ai grupului pentru sediul Judecătoriei Centru. Este vorba despre Petru Moraru, Victor Micu și Ion Crețu. Astfel, urmează să evalueze situația pentru efectuarea lucrărilor de reparație necesară.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!