Constantinovca are străzile iluminate, datorită unui proiect implementat de Partidul Șor

În satul Constantinovca, raionul Edineț, mulți ani la rând, străzile au fost cufundate în întuneric, iar singurele lumini veneau din case sau de la farurile mașinilor. Din această cauză, localnicii își riscau viața ori de câte ori mergeau pe drum sau traversau strada. Datorită echipei Partidului „Șor”, localitatea are iluminat stradal. Festivitatea de aprindere a luminilor pe străzile localității a avut loc recent. La eveniment au participat localnici, reprezentanți ai administrației locale și deputați ai Platformei parlamentare „Pentru Moldova”. Astfel, satul Constantinovca a devenit cel mai luminat sat din raionul Edineț.

Foto: partidulsor.md

Sistemul de iluminat public stradal din Constantinovca are o lungime de nouă kilometri și circa 250 de corpuri de iluminat de tip LED. În cadrul proiectului au fost achiziționate și instalate trei transformatoare noi, rețeaua fiind dotată cu un sistem inteligent de aprindere și deconectare a luminii, la anumite ore.

Într-o adresare către locuitorii satului Constantinovca, liderul Partidului "Șor", deputatul Ilan Șor, a spus că formațiunea este la finalul proiectului ce ține de iluminarea a peste o sută de sate conduse de primari din partea Partidului „Șor".

Constantinovca / Sursa:partidulsor.md

„Pas cu pas vom reconstruit țara, vom renova infrastructura și vom crea locuri de muncă. Vom crea astfel de condiții ca oamenii să revină și să rămână în țară”, a declarat Ilan Șor.

Primarul localității, Veaceslav Contorschih, ales din partea Partidului "Șor", i-a mulțumit lui Ilan Șor și întregii echipe pentru suport în realizarea proiectului. „Chiar dacă a fost un an greu, noi, la Constantinovca, am reușit să facem multe lucruri bune”, a spus primarul.

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a spus că formațiunea Partidului „Șor” demonstrează că își respectă angajamentele.

Constantinovca / Sursa:partidulsor.md

„Partidul „Șor” are imaginea partidului faptelor bune, care își onorează angajamentele. Creșterea încrederii în formațiunea noastră politică este rezultatul activităților concrete în satele țării. Echipa noastră are un potențial uriaș, patriotism și energie pentru a schimba lucrurile, iar liderul nostru își propune să facă din Moldova o țară confortabilă”, a spus Vitiuc.

Prezent la eveniment, deputatul Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, a spus că echipa lui Ilan Șor va derula și alte proiecte în localitate.

„Știu că mulți oameni din satele țării așteaptă să-și înceapă activitatea farmaciile mobile. Sperăm că acestea vor deveni funcționale în scurt timp”, a spus deputatul.

De asemenea, deputatul Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a spus că proiecte de genul celor de la Constantinovca îi motivează pe oameni să rămână acasă și să nu fie nevoiți să plece în străinătate.

„Sate iluminate, drumuri bune, terenuri de joacă și alte proiecte de infrastructură trebuie să fie implementate în orașe și sate, inclusiv în cele mici. Timp de patru ani, noi putem să schimbăm concret viața în țară”, a spus Apostolova.

Constantinovca / Sursa:partidulsor.md

Svetlana Panciuc, președintele Organizației raionale Edineț a Partidului „Șor”, a menționat că satul Constantinovca a devenit cea mai iluminată localitate din raionul Edineț.

Amintim că, în vara anului trecut, în satul Constantinovca, echipa lui Ilan Șor a amenajat și inaugurat un teren de joacă pentru copii – un alt proiect al formațiunii politice implementat deja în peste 30 de localități din țară.

În 2020, Partidul „Șor” a realizat aproximativ o sută de proiecte de iluminat public stradal în localități rurale din țară. În paralel, formațiunea a derulat și alte câteva proiecte de infrastructură în peste o sută de localități conduse de primarii săi.


Pub