Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății arată că unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică. La nivel global, se estimează că aceasta va costa 54 miliarde USD în asistență medicală directă și încă 14 miliarde USD pentru pierderea productivității.
Vârstncilor li se recomandă să adauge activități care pun accentul pe echilibru și coordonare, precum și pe întărirea mușchilor, pentru a ajuta la prevenirea căderilor și îmbunătățirea stării de sănătate.
Activitatea fizică regulată este esențială pentru prevenirea și gestionarea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 și a cancerului, precum și pentru reducerea simptomelor depresiei și anxietății, reducerea declinului cognitiv, îmbunătățirea memoriei și stimularea sănătății creierului.
„A fi activ fizic este esențial pentru sănătate și bunăstare - poate contribui la adăugarea de ani de viață și viață la ani”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Fiecare mișcare contează, mai ales acum în timp ce gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19. Cu toții trebuie să ne mișcăm în fiecare zi - în siguranță și creativ ”.
„Aceste noi orientări evidențiază cât de important este să fim activi pentru inimile, corpurile și mințile noastre și modul în care rezultatele favorabile sunt benefice pentru toată lumea, de toate vârstele și abilitățile”, a spus dr. Fiona Bull, șeful Unității de activitate fizică care a condus dezvoltarea noi linii directoare ale OMS.
Femeile sunt și ele încurajate să mențină activitate fizică regulată pe parcursul sarcinii și după naștere.
Toată activitatea fizică este benefică și poate fi făcută ca parte a muncii, sportului și agrementului sau transportului (mersul pe jos, cu rotile și cu bicicleta), dar și prin dans, joc și sarcini zilnice de uz casnic, cum ar fi grădinăritul și curățenia.
OMS încurajează țările să adopte orientările globale pentru a elabora politici naționale de sănătate în sprijinul planului global de acțiune al OMS privind activitatea fizică 2018-
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!