(video) Momentul în care agresorul ce a luat ostatici propriii copii, amenințându-i cu moartea, este pus la pământ de mascați. Acesta a înjunghiat și o femeie

Noi detalii în cazul copiilor luați ostatici de propriul tată la Mereni, Anenii Noi, în această dimineață. Inspectoratul General al Poliției a postat și imagini video de la fața locului, inclusiv momentul reținerii agresorului. Vă avertizăm că imaginile ce urmează vă pot afecta emoțional.

Oamenii legii au aflat că în timpul nopții, bărbatul și-a sunat soția, amenințând-o că o va omorî dacă aceasta va da declarații împotriva lui, într-o cauză penală în care este vizat. Speriată, femeia a plecat de acasă, lăsând copiii în grija unei rude.

Dimineață, bărbatul a venit acasă, în stare de ebrietate avansată, și aplicându-i câteva lovituri de cuțit femeii care se afla cu copiii, i-a luat ostatici pe cei trei minori de 7, 4 și unul de doar un anișor.

Femeia a reușit să fugă și să anunțe polițiștii. Imediat la fața locului au intervenit mai multe echipaje de Poliție, angajații Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, cei de la Inspectoratul Național de Investigații, mascații de la BPDS „Fulger”, specialistul psiholog și procurorii.

După lungi tratative cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, acesta continua să țină cuțitul în regiunea gâtului copilului de 4 ani, luat ostatic, amenințând că îl omoară.

La un moment dat, șeful poliției a observat că viața copilui este într-un pericol iminent și a decis să intervină personal în forță, reușind să-l salveze.

În același moment au intervenit angajații BPDS „Fulger” și cei de la INI, bărbatul fiind pus la pământ.

În timpul operațiunii de salvare, un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

Bărbatul este tatăl biologic al copilului de un anișor, ceilalți doi copii fiind ai femeii din altă căsătorie. Acesta este fost militar în cadrul forțelor armate și are o pregătire fizică foarte bună.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, în baza art.280 „Luarea de ostatici”, alin. (2), lit. b) și c) din Codul Penal al Republicii Moldova. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore.

Amintim că în această dimineață, în jurul orei 06:00, un bărbat beat a luat ostatici propriii copii și și-a amenințat fosta soție că îi va omorî, dacă nu se întoarce la el.


Pub