UPDATE: cetățeanul răpit în această dimineață în Stânga Nistrului a fost eliberat

Tarifele-la-telefonia-mobila-in-regiunea-transnistreana-si-libertatea-de-circulatie-in-Zona-de-Securitate-printre-subiectele-discutate-de-Ion-Chicu-cu-un-reprezentant-OSCE-66070-1579720088

În această dimineață, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, reprezentanții structurilor de la Tiraspol au răpit un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din Stânga Nistrului, care se deplasa la muncă. Cetățeanul a fost urcat cu forță într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Nu se cunoaște nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află.

UPDATE: 17.26

„Oleg Babii a fost eliberat în aceste clipe. Este angajat al S.A. Drumuri din Sănătăuca. Datorită implicării autorităților naționale pentru soluționarea acestui caz individual, persoana a fost eliberată. Chișinăul condamnă acest comportament provocator și sfidător la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului”, au declarat autoritățile moldovene.

„Acest caz revoltător de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și de sfidare a actelor de bază ale operațiunii de pacificare se adaugă la lista fărădelegilor comise pe parcursul lunii octombrie de așa-numitul «MGB» în sectorul de nord al Zonei de Securitate.

Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate al Forțelor Mixte de Pacificare structurile de forță care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor și îngrădirea liberei circulații”, a notat conducătorul delegației Republicii Moldova.

El a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

Vă amintim că, la începutul lunii octombrie, patru cetățeni moldoveni au fost răpiți de așa-zișii ofițeri din serviciul de securitate din Stânga Nistrului. În scurt timp, două dintre cele patru persoane răpite de „forțele de ordine” din Stânga Nistrului au fost eliberate. Cetățenii moldoveni sunt acuzați de „trădare de patrie” și riscă până la 20 de ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente