Comisia da, președintele raionului ba: Codul roșu de Covid la Râșcani amânat. Vezi de ce

Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Râșcani, privind instituirea stării de urgență în sănătate publică cu gradul de alertă cod roșu, a fost amânată, la fel și lista restricțiilor impuse pentru cetățeni. Anunțul a fost făcut de către președintele raionului Râșcani, care a precizat că măsurile propuse de către Comisie urmează a fi discutate săptămâna viitoare, pentru a lua o decizie care să nu afecteze activitatea cetățenilor.

Foto: riscanistiri.wordpress.com

„Hotărârea Comisiei raionale Extraordinară de Sănătate publică din 17.10.2020 nu este în vigoare. La moment sunt în concediu, iar restricțiile care s-au propus de a fi adoptate urmează a fi discutate cu toți factorii de decizie, astfel încât mecanismul de implementare a prescripțiilor să nu afecteze grav activitatea cetățenilor. Săptămâna viitoare ne vom întruni pentru a decide la rece măsurile de precauție”, anunță președintele Consiliului Raional, Vasile Secrieru.

fb/VasileSecrieru / Sursa:fb/VasileSecrieru

Amintim că astăzi Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Râșcani a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică cu gradul de alertă cod roșu. În acest sens au fost aprobate o serie de restricții care vor fi valabile timp de 14 zile, începând cu 19 octombrie.

Printre restricțiile impuse se număra și interzicerea organizării nunților, cumătriilor, zilelor de naștere și a altor evenimente private, manifestările cu caracter religios, cu excepția înmormântărilor și botezelor, la care pot asista doar 10 persoane.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 8 sunt din raionul Râșcani.


Pub