Țara în care îți cumperi viitoare soție, iar dacă a fost virgină până la nuntă, le aduci părinților ei o oaie în dar

Dacă trăiești în această țară și vrei să te însori, va trebui să îți cumperi viitoarea nevastă, la propriu, de la părinții ei. Mai mult decât atât, printr-un dar special făcut familiei acesteia, după nuntă, vei da de înțeles dacă tânăra a fost sau nu virgină când v-ați căsătorit. Este vorba Congo, țara din care a venit în Moldova Serge Mangole, un tânăr ce își face studiile în Chișinău și care a mărturisit, într-un interviu pentru Dorin Galben, despre tradițiile și curiozități de pe meleagurile natale, scrie SHOK.md.

Foto: 23h.ro

Serge Mangole este originar din Republica Democratică Congo, iar în anul 2004 și-a părăsit țara din cauza conflictelor armate neîncetate, alegând să-și continue studiile la ULIM, Facultatea de Inginerie şi Informatică.

„Congo este o țară foarte mare. La moment avem peste 85 milioane de populație, unde numai în capitala Kinshasa trăiesc peste 12 milioane. Vă dați seama, dacă în Moldova sunt aproximativ 3 milioane, așa după statistică, dar cu plecările care sunt acum actuale nu cred că mai sunt atâția. Sunt născut într-o familie de 7 copii, patru frați și trei surori. Eu sunt cel mai mare „badea”. Și la fel la noi familiile sunt foarte numeroase. În familia mamei s-au născut 12 copii dintre care 2 bărbați și restu 10 sunt femei, câte două gemene, bunelul a fost harnic, să zic eu. Din partea tatălui sunt 8 copii, 3 bărbați și 5 femei. Iar la noi deja 7”, a relatat tânărul.

În pofida faptului că se spune că Africa este săracă, în Congo, copiii sunt bogăție, și la propriu, și la figurat: Mai ales dacă ai mai multe fete. La noi nu e ca în Molodva, unde dacă vrei să te însori, v-ați înțeles, s-au strâns bani, s-au pregătit și au făcut nunta. La noi, înainte să mă însor trebuie să mă duc să dau o sumă de bani la familia fetei, ca și cum ai cumpăra-o și devine proprietatea ta. Mai întâi voi v-ați înțeles, vă iubiți, deja când vrei să o iei trebuie să te duci la familia ei și să dai ceva. Și pe lângă asta trebuie să dăm câte trei oi, simbolic, tradițional, dar o paranteză aș vrea să deschid, în primul rând până la nuntă se dau două, iar după nuntă, dacă femeia a fost virgină, ești obligat să vii să o dai pe a treia, dar dacă nu este virgină, atunci își pot pune semn de întrebare de ce nu vine a treia oaie”, a mărturisit Serge.

Ce dezvăluiri a mai făcut tânărul despre realitățile și tradițiile din țara sa citiți pe SHOK.md.


Pub