Locurile pitorești ale Moldovei: O zonă istorico-culturală și ecologică, inaugurată în satul Cărbuna. Ce poți vedea acolo

În acest weekend, în satul Cărbuna din raionul Ialoveni a fost inaugurată Zona istorico-culturală și ecologică Voievodatul Moldovei, ce face parte din proiectul Semiluna de Bronz. Participanții la eveniment au avut parte și de o surpriză, ei au putut vizita în premieră cetatea Sfântului Ilie – replica unei fortărețe medievale, construite pe ruinele unei cetăți legendare din localitate.

Foto: Fascebook/ Semiluna de Bronz

Organizatorii promit că zona istorico-culturală și ecologică va include toate activitățile Semilunei de Bronz în Cărbuna și va deveni „o destinație unică pentru recreere, educație și stare de bine”.

În curând cetatea Sfântului Ilie va avea un program de funcționare și va fi deschisă larg pentru toți doritorii de a admira frumusețile Cărbunei de la înălțime și de a se aprofunda puțin în istoria medievală a acestui meleag.

De pe acoperișul cetății se deschide o priveliște panoramică minunată peste satul Cărbuna și pădurile din vecinătate.

Cetatea Sfântului Ilie din satul Cărbuna / Sursa:Facebook/ Semiluna de Bronz
Cetatea Sfântului Ilie din satul Cărbuna / Sursa:Facebook/ Semiluna de Bronz
Zonă istorico-culturală și ecologică la Cărbuna / Sursa:Facebook/ Semiluna de Bronz
Zonă istorico-culturală și ecologică la Cărbuna / Sursa:Facebook/ Semiluna de Bronz
Zonă istorico-culturală și ecologică la Cărbuna / Sursa:Faecbook/ Semiluna de Bronz

Semiluna de Bronz este un proiect de turism eco-cultural în zonele rurale din Republica Moldova, ce tinde să valorifice aceste regiuni și are drept scop dezvoltarea sistemică a comunităților vizate după modelul regiunii de bunăstare sistemică, un concept dezvoltat și implementat de experți sociali în Moldova, prin:

1. Valorificarea istoriei, arheologiei, culturii și tradițiilor naționale,

2. Îmbunătățirea stării ecologice și promovarea unui still de viață eco-friendly,

3. Dezvoltarea serviciilor de turism eco-cultural în zonele rurale implicate și promovarea acestor regiuni pe teritoriul Moldovei și peste hotarele țării,

4. Implicarea localnicilor în toate activitățile vizate de acest proiect, cu accent pe interesarea și micșorarea migrației tinerei generații,

5. Promovarea localităților și a zonelor mai puțin cunoscute publicului larg, dar care dispun de potențial natural și cultural enorm.


Pub