Un băiat de 15 ani din Criuleni, reținut după ce ar fi furat 18 mii lei dintr-o mașină. Ce pedeapsă riscă minorul

Un minor, în vârstă de 15 ani din Criuleni a fost reținut pe urme fierbinți după ce ar fi sustrat 18 mii lei dintr-un automobil de marcă ”Volkswagen Tiguan”. Potrivit poliției, totul s-ar fi întâmplat ieri, 16 iulie, în satul Bălăbănești, raionul Criuleni. Minorul ar fi spart geamul automobilului, care era parcat în fața porților gospodăriei unui locuitor, iar ulterior a sustrat banii găsiți în torpedoul mașinii.

Foto: politiacapitalei.md

Potrivit poliției, tânărul face parte dintr-o familie social vulnerabilă.

Minorul și-a recunoscut vina și a povestit oamenilor legii că a observat 50 de lei pe bancheta din față a automobilului, fapt ce l-a determinat să deterioreze geamul automobilului, cu ajutorul unor pietre.

Ulterior, acesta ar fi scotocit prin mașină, iar în torpedoul mașinii a găsit o sacoșă de culoare neagră în care se aflau circa 18 mii de lei, pe care ulterior a luat-o.

În urma unui complex de măsuri speciale de investigaţii în aceeași zi pe urme fierbinţi a fost identificat și reținut. Actualmente, minorul este cercetat în stare de libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art.186 alin. 2 ”Furtul” Cod Penal al Republicii Moldova, conform căruia persoana culpabilă se pedepseşte cu amendă în mărime de la 15000 la 100000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

La moment se desfăşoară acţiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație pentru acumularea materialului probatoriu.

politiacapitalei.md / Sursa:politiacapitalei.md
politiacapitalei.md / Sursa:politiacapitalei.md
politiacapitalei.md / Sursa:politiacapitalei.md


Pub