CSP mai scrie că pe cale de consecință, nu este posibilă publicarea integrală a hotărârilor Consiliului Superior al Procurorilor în situațiile când au fost adoptate în ședință închisă, dat fiind faptul că sunt susceptibile căilor de atac și până la epuizarea acestora, nu au caracter definitiv.
„Referințele făcute în spațiul public pe acest subiect inoculează ideea că sancționarea cu eliberare din funcția de procuror ar putea avea tangență cu gestionarea unor dosare de rezonanță socială sporită, însă promovarea acestei percepții nu are susținere factologică.
Consiliul Superior al Procurorilor menționează că Legea cu privire la Procuratură stabilește criterii clare și precise în baza cărora se desfășoară procedurile disciplinare în privința procurorilor și aplicarea sancțiunilor disciplinare se aliniază exclusiv normelor legale de referință”, scrie în comunicat.
Amintim că procurorul Vitalie Galeru care a gestionat mai multe dosare de rezonanță în ultimii ani a fost demis de către Consiliului Superior al Procurorilor. O decizie în acest sens a fost aprobată de CSP, la ședința din 3 iulie.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!