Atacul a avut loc în largul coastei Africii de Sud, iar în filmarea realizată din dronă se vede cum rechinul mușcă coada balenei tinere, probabil pentru a-i provoca sângerări, iar apoi încearcă să o tragă sub apă, până la urmă înecând-o, transmite Digi24.
Ryan Johnson, cercetătorul coordonator pentru programul Blue Wilderness Research Unit, a filmat incidentul din întâmplare. Johnson a fost contactat de NSRI (National Sea Rescue Institute) și i s-a spus că o balenă a rămas prinsă într-o plasă. Se presupunea că balena era moartă, așa că Ryan Johnson s-a dus la fața locului crezând că va surprinde momentul în care cadavrul devine o sursă de hrană. Cu toate acestea, a descoperit că balena era slăbită, dar vie.
„Am conștientizat că urmăresc un moment de pradă când am văzut rechinul că încearcă să muște coada balenei”, a declarat Ryan Johnson pentru Newsweek. „Nu am realizat ce moment unic am surprins decât atunci când s-a terminat”.
Clipul video integral poate fi urmărit AICI
Balena atacată era tânără, avea 11 metri lungime, și se separase de grupul său, devenind vulnerabilă. Rechinul era o femelă de 4 metri monitorizată de cercetători, botezată Helen. O balenă cu cocoașă adultă ar fi putut provoca răni grave unui rechin, fie el și din specia Marele Alb, făcând astfel de atacuri puțin probabile. "Această balenă era slăbită și i-a dat rechinului încrederea de a desfășura atacul", a povestit Ryan Johnson.
Momentul atacului a fost inclus într-un documentar care urmează să fie difuzat pe postul National Geographic.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!