(hartă) A fost lansată harta construcțiilor problematice din oraș. Vezi adresele unde sunt amplasate primele 20

Primăria municipiului Chișinău a lansat o nouă hartă interactivă. De această dată, cetățenii pot vedea în regim online construcțiile problematice din oraș din fiecare sector al orașului. La moment sunt doar 20 de construcții pe care sunt incluse adresele, beneficiarii acestora, data emiterii actelor permisive, stadiul lucrărilor pe şantier, dar și informația despre litigiile în care sunt implicate obiectivele respective. Primăria informează că lista va fi actualizată periodic. Harta online poate fi accesată şi de pe telefonul mobil.

Foto: primăria.md

În scopul asigurării transparenţei şi eficienţei procedurii de identificare a construcţiilor problematice din capitală, primarul general, Ion Ceban, a dispus crearea un grup de lucru în acest sens. Astfel, în baza constatărilor organelor specializate de supraveghere tehnică, inclusiv în baza actelor de constatare şi a sesizărilor subdiviziunilor municipale de profil, Comisia a perfectat o listă a clădirilor problematice din oraş.

„Comunitatea este în drept să cunoască numele agenţilor economici care nu-şi onorează obligaţiunile faţă de cetăţeni, pentru că orașul este al nostru al tuturor: locuitori, afaceriști, autorități publice etc. Și interconexiunea dintre aceste părți trebuie să fie bazată pe corectitudine și bun simț. Municipalitatea încurajează investițiile în dezvoltarea urbană, dar este principial ca operatorii să acționeze în limitele normelor legale", a precizat Ion Ceban.

Odată cu soluționarea litigiilor dintre părți, adresele construcțiilor respective vor fi eliminate de pe hartă.

În prezent, Primăria Chișinău dispune de încă trei asemenea platforme online. Este vorba despre harta digitală unde sunt prezentate străzile și trotuarele care sunt în reparații, dar și adresele unde este aplicat marcajul rutier, o altă hartă cu zonele de răspândire a ambroziei pe teritoriul capitalei și o a treia platformă cu locațiile grupurilor sanitare în zonele de parc.


Pub