CNA în acțiune. Un bărbat din Soroca, reținut după ce a pretins bani pentru a mușamaliza un dosar penal pentru beție la volan

Un bărbat din Soroca a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Potrivit materialelor cauzei, acesta ar fi pretins și primit echivalentul a 600 de euro pentru a determina persoane publice din cadrul Procuraturii raionul Soroca să adopte o decizie favorabilă în dosarul denunțătorului, deschis pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Foto: PSnews

În fapt, suspectul ar fi susținut că ar avea influență asupra procurorului, care gestionează cazul, și că îl poate determina să claseze dosarul, în schimbul a 600 de euro. Astfel, banii, ce nu i se cuvin, au fost transmiși în trei tranșe, sub controlul CNA și anume: 40 000 de ruble rusești, 80 de euro și 600 de lei, în total 600 de euro. Bănuitul a fost reținut, în urma unei percheziţii la domiciliu.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 2 000 la 3 000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.


Pub