Polițist din Soroca, reținut pentru trafic de influență după ce ar fi primit mită pentru a mușamaliza un caz de furt

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Soroca este cercetat penal într-un dosar de trafic de influență, acțiunile pretins ilegale ale acestuia fiind documentate de ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi angajaţii din cadrul Procuraturii raionului Soroca.

Foto: SPIA

Polițistul este bănuit că a pretins mijloace financiare de la un cetăţean care urma a fi tras la răspundere pentru un presupus caz de furt. Totodată, funcţionarul IP Soroca a susţinut că ar avea influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca, care ar putea muşamaliza cazul.

În consecinţă, funcţionarul IP Soroca a fost reţinut, în flagrant delict la 22.06.2020, de către angajații SPIA al MAI, cu suportul angajaților Batalionului cu destinație specială (BDS) „Scorpion” al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) al MAI.

Oamenii legii au efectuat percheziții corporale și în automobilul bănuitului, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit în sumă de 10 mii de lei.

Funcţionarul IP Soroca a fost reținut pentru 72 ore, în baza prevederilor art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal, trafic de influență.


Pub