Primăria din Bălți, în carantină după ce alți 50 de angajați au fost supuși testului la coronavirus

Alți 50 de angajați ai Primăriei municipiului Bălți au fost supuși, astăzi, testelor de laborator pentru a identifica dacă sunt sau nu infectați cu noul tip de coronavirus. Totodată, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică a decis, astăzi, plasarea în carantină a instituției, după ce primii 37 de angajați au fost testați pozitiv ieri.

Foto: esp.md

Astfel, potrivit deciziei Comisiei, instituția Primăriei se va afla în carantină de pe 18 iunie până pe 1 iulie 2020.

Toate persoanele contacte, cu excepția lucrătorilor al căror rezultat al testului pentru coronavirus a fost negativ, se vor plasa în autoizolare la domiciliu.

De asemenea, conducerea Primăriei urmează să întocmească un plan de măsuri pentru eliminarea focarului de infecție, convenit cu Centrul de Sănătate Publică Bălți și ulterior transmis pentru aprobare Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică.

Ținând cont de activitatea din cadrul grupurilor mobile a lucrătorilor din primărie, comisia recomandă Inspectoratului de Poliție, Centrului de Sănătate Publică și Direcției teritoriale a ANSA să facă teste tuturor angajaților.

Ieri, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că 50 de angajați au trecut testul la coronavirus, iar 37 s-au dovedit a fi infectați.


Pub