Părinții Yasminei, fetița ucisă la o grădiniță din Israel, la un pas de a fi deportați. Instanța a suspendat decizia Ministerului de Interne

Curtea de Apel din Israel a suspendat, temporar, decizia Ministerului de Interne al țării de a deporta familia micuței Yasmin, omorâtă de dădacă, la grădiniță, în primăvara anului 2018, scrie Vesty.co.il

Foto: facebook.com

La solicitarea Ministerului de Interne, autoritățile au decis să îi deporteze pe părinții micuței, care munceau în Israel. Asta deși avocatul lor solicitase încă în luna februarie să le fie prelungit permisul de ședere pe teritoriul țării. Acum trei săptămâni, însă, autoritățile au anunțat că nu consideră necesară prelungirea vizei pentru cuplul de moldoveni.

Apărătorii au făcut un recurs la Curtea de Apel, iar instanța a decis să suspendeze, temporar, decizia privind deportarea familiei Yasminei.

Crima care a îngrozit Moldova și Israelul s-a produs în după-amiaza zilei de 16 mai 2018, în timp ce fetița era la grădiniță. Copiii au fost lasați să doarmă, iar după somn, Yasmin a fost găsită moartă. Anchetatorii au depistat o înregistrare a unei camere de supraveghere exterioare. În imagini apare ajutorul de educator, care o trage de mână, apoi o aruncă brusc pe o saltea, iar copilul se lovește cu fața. Apoi, suspecta acoperă micuța cu o plapumă și se așează peste ea.

Un an mai târziu, în 2019, instanța de judecată din Israel a condamnat-o la 17 ani de pușcărie pe dădaca acuzată că a omorât-o pe micuța Yasemin. Procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani pentru inculpată. De asemenea, femeia a fost obligată să plătească despăgubiri părinților în valoare de 120 de mii de șekeli, echibalentul a 30 de mii de euro.


Pub