„Un vis mare, dacă îl alimentezi cu pasiune și mult efort, se împlinește, cu siguranță”, ne spune absolventa Facultății Tehnologia Alimentelor din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, Ecaterina Gore, subliniind că în acest sens UTM i-a oferit un splendid parcurs academic cu arome franceze.
În 2007, absolvea Liceul cu profil real din satul Zâmbreni, iar pasiunea pentru chimie i-a înlesnit alegerea studiilor ulterioare: a ales să combine chimia cu ingineria și astfel a dat admiterea la UTM, la Facultatea Tehnologie și Management în Industria Alimentară, actualmente Facultatea Tehnologia Alimentelor, Filiera Francofonă Technologies Alimentaires, scrie UTM.
Își amintește cu nostalgie primele zile de studenție, când admira portretele studenților filierei care au avut ocazia să beneficieze de un stagiu în Franța. Și-a propus să-i urmeze, acest vis frumos realizându-se în anul III, când a obținut o bursă de trei luni pentru a urma un stagiu în domeniul vinificației, în Franța. Cercetările au fascinat-o și au determinat-o să-și continue studiile, astfel că după absolvirea filierei în 2011, a obținut o a doua bursă de studii în Franța, urmând un masterat în știința alimentelor și nutriția umană la Nantes, pe care l-a absolvit cu succes în 2012. După care a urmat doctoratul în același domeniu, cercetând în special calitatea nutrițională a renumitelor cașcavaluri franceze. În iulie 2016, și-a luat și diploma de doctor în științe, iar din septembrie același an activează la Université Le Havre Normandie în calitate de conferențiar universitar și cercetător.
Îi îndeamnă pe liceenii-absolvenți să aleagă studiile la Filiera Francofonă din cadrul FTA-UTM, care le-ar putea realiza visul de a „cuceri” Franța în domeniul studiilor și cercetării științifice.