Veste bună pentru producătorii de fructe și legume: Își vor putea comercializa produsele în toate sectoarele din Chișinău, până pe 30 noiembrie

În perioada 18 mai - 30 noiembrie 2020, în sectoarele capitalei vor fi organizate iarmaroace pentru comercializarea produselor agroalimentare, anunță Primăria municipiului Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul general Ion Ceban.

Foto: Ion Ceban/Facebook

Preturile de sector urmează să stabilească locațiile unde producătorii agricoli din oraşele şi satele (comunele) din componenţa municipiului Chişinău, îşi vor putea comercializa producția, cu respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virisului Covid-19.

Activitatea se va realiza în baza autorizaţiilor de funcţionare, eliberate de preturile de sector şi a documentelor corespunzătoare de însoţire.

De asemenea, vor fi asigurate în locaţiile stabilite condiţii sanitare pentru desfăşurarea comerţului.

Piețile din Chișinău rămân închise, iar când se va decide reluarea activității acestora, vor fi luate măsuri sporite de siguranță, spune primarul capiteli.

„Știm, piețele sunt închise, deocamdată, dar urmează să luăm măsuri de siguranță, atunci când se va decide că acestea își vor relua activitatea” a scris Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că pe 15 mai a fost ridicată starea de urgență, iar în următoarea zi, pe 16 mai, a fost instituită stare de urgență în sănătate publică, de către Comisia Situații Excepționale. Printre deciziile luate de aceștia s-a numărat și redeschiderea saloanelor și reluarea serviciilor stomatologice.

Autoritățile au menționat că redeschiderea piețelor din Bălți și Chișinău, dar și a centrelor comerciale este prea periculos, întrucât ar provoca un val mare de infectări în rândul locuitorilor. Potrivit lor, cel mai probabil începând cu 1 iunie oamenii vor putea reveni la muncă, întrucât la moment aceștia stabilesc regulile pentru reluarea acestor activități


Pub