„S-a vorbit în spațiul public despre 100 de milioane de lei și patrimoniu economic. S-a menționat că sunt 50 de întreprinderi municipale, că bugetul le subvenționează”, a declarat Ion Ceban.
„În prezent, avem 36 de întreprinderi municipale, 10 Societăți pe Acțiuni (SA), 22 de întreprinderi falimentate din gestiunea fondului locativ. În 2014 a început procedura de insolvabilitate. Din buget nu putem menționa cu titlu de terminologie corectă, nu se subvenționează, sunt prestări de servicii publice. Asta e ceea ce face Primăria municipiului Chișinău”, a precizat edilul capitalei.
Primarul Ion Ceban a venit cu câteva date statistice de înregistrare a profitului și pierderilor de către Primărie și Consiliu Municipal Chișinău.
„Ceea ce ține de profit și rentabilitate: avem 7 întreprinderi la care avem pierderi de aproximativ 5,5 milioane de lei, iar 27 din întreprinderi la care avem profit aproximativ de 31 milioane lei.
Ceea ce ține de societăți pe acțiuni avem 5 care ar însuma un profit de 31 milioane de lei și alte 5 societăți pe acțiuni care au generat pierderi în sumă de 3,2 milioane lei. Primăria are 653 de contracte de locațiune, chirie, datorii de 21 de milioane lei, este adevărat, absolut. Datorii moștenite de către mine și Executiv și cu CMC, datorii cu o coadă lungă”, a spus primarul Chișinăului.
„1700 de contracte de arendă funciară, terenuri, relevantă acestor contracte de 27 milioane lei, moștenite la fel. Orice ține de arendă, locațiune și multe alte lucruri sunt prerogative ale CMC și noi insistăm să venim o dată și o dată cu rezolvarea problemelor cu privatizarea terenului sub casă, cu subiecte legate de arendă. Cel care pune punct în această privință este CMC.
Ceea ce ține de contractele de comodat, ține de instituții publice și nu putem spune că am generat pierderi în contractele de comodat”, a conchis Ceban.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!