Slusari spune că nu poate să se refere la acțiunile întâmplate după noiembrie 2014, întrucât nu s-a format o altă comisie în acest sens, pentru a investiga acest lucru.
„Raportul a fost semnat de cinci membri ai comisiei. El nu a fost inclus, pentru că noi nu am avut nicio probă că Veaceslav Platon a participat în procesele din 2013-2014. Sunt foarte multe întrebări pentru perioada 2011-2013. Veaceslav Platon, din punctul meu de vedere, împreună cu Vlad Plahotniuc, a pornit un atac raider asupra sistemului bancar în 2011 și începutul lui 2012. Noi ținem minte acele decizii. La începutul anului 2013, Veaceslav Platon a vândut acțiunile, juridic, cel puțin formal, lui Ilan Șor. Unicul semn de întrebare care mi-a rămas, dacă beneficiarul final al acestor acțiuni a fost Ilan Șor sau Vlad Plahotniuc și la această întrebare, Platon a răspuns foarte evaziv. Pentru mine, din 2013 nu am găsit urmele lui Veaceslav Platon în tranzacțiile financiare. Admit, că în procesul lichidării celor 3 bănci, în procesul acordării sprijinului de urgență din partea BNM ar fi participat. Dacă noi am fi investigat procesul după 2014, lucru pe care noi am insistat să facem o comisie de anchetă, însă PSRM a respins acest lucru, admit că acolo, posibil, sunt și interesele lui Veaceslav Platon.
Veaceslav Platon activ a participat în atacuri raider și subjugarea sistemului bancar în 2011-2013, iar în faza finală, 2013-2014, nu știu din care considerente dumnealui s-a strecurat printre degete”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.
Întrebat dacă banii mai pot fi întorși sau nu, Slusari a zis că da, dar nu toată suma. „Din ceea ce am vorbit cu Kroll, încă în vara din 2019, ei încă ne-au sugerat, „voi vreți să faceți acest lucru. Voi vreți să întoarceți banii?”. Da, nu toată suma 40 –50%. Nu avem că avem bunurile confiscate de la cei care au furat, nu doar în RM, dar și în alte țări. Este nevoie de voință politică”, a punctat vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr.
Întreaga emisiune o puteți urmări aici.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!