(video) Alexandr Slusari explică de ce numele lui Veaceslav Platon nu apare în raportul comisiei de anchetă cu privire la furtul miliardului

Numele lui Veaceslav Platon nu apare în raportul comisiei de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului, pentru că nu ar fi fost implicat în aceste tranzacții cel puțin în perioada 2013-2014. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns președintele acestei comisii și vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

Slusari spune că nu poate să se refere la acțiunile întâmplate după noiembrie 2014, întrucât nu s-a format o altă comisie în acest sens, pentru a investiga acest lucru.

„Raportul a fost semnat de cinci membri ai comisiei. El nu a fost inclus, pentru că noi nu am avut nicio probă că Veaceslav Platon a participat în procesele din 2013-2014. Sunt foarte multe întrebări pentru perioada 2011-2013. Veaceslav Platon, din punctul meu de vedere, împreună cu Vlad Plahotniuc, a pornit un atac raider asupra sistemului bancar în 2011 și începutul lui 2012. Noi ținem minte acele decizii. La începutul anului 2013, Veaceslav Platon a vândut acțiunile, juridic, cel puțin formal, lui Ilan Șor. Unicul semn de întrebare care mi-a rămas, dacă beneficiarul final al acestor acțiuni a fost Ilan Șor sau Vlad Plahotniuc și la această întrebare, Platon a răspuns foarte evaziv. Pentru mine, din 2013 nu am găsit urmele lui Veaceslav Platon în tranzacțiile financiare. Admit, că în procesul lichidării celor 3 bănci, în procesul acordării sprijinului de urgență din partea BNM ar fi participat. Dacă noi am fi investigat procesul după 2014, lucru pe care noi am insistat să facem o comisie de anchetă, însă PSRM a respins acest lucru, admit că acolo, posibil, sunt și interesele lui Veaceslav Platon.

Veaceslav Platon activ a participat în atacuri raider și subjugarea sistemului bancar în 2011-2013, iar în faza finală, 2013-2014, nu știu din care considerente dumnealui s-a strecurat printre degete”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Întrebat dacă banii mai pot fi întorși sau nu, Slusari a zis că da, dar nu toată suma. „Din ceea ce am vorbit cu Kroll, încă în vara din 2019, ei încă ne-au sugerat, „voi vreți să faceți acest lucru. Voi vreți să întoarceți banii?”. Da, nu toată suma 40 –50%. Nu avem că avem bunurile confiscate de la cei care au furat, nu doar în RM, dar și în alte țări. Este nevoie de voință politică”, a punctat vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici.


Pub