S-a dat start lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare pe strada Tighina din capitală. Câți bani au fost alocați din bugetul municipal

Începând de astăzi, strada Tighina din Chișinău s-a transformat într-un șantier. Asta pentru că s-a dat start lucrărilor de schimbare a utilităților subterane, care vor fi realizate pe o lungime de 470 de metri timp de 60 de zile. Costul lucrărilor este de 40 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal. Primarul capitalei a efectuat o vizită în acest sens la locul vizat.

Foto: facebook.com/Ion Ceban

Potrivit acestuia, lucrările de reabilitare a străzii se vor desfășura în două etape.

„Astăzi au început lucrările de schimbare a utilităților subterane de pe strada Tighina. Este vorba de toate rețelele subterane, astfel ca să nu mai intervenim pe această porțiunile mulți ani înainte, nici pe carosabil, nici pe trotuare, după ce vom asfalta integral strada”, scrie primarul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a mai menționat că cea de-a doua etapă a proiectului presupune însăși reabilitarea străzii și a trotuarelor, iar banii vor fi oferiți BERD/BEI, în cadrul celei de-a II/a etape a Programului de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

Lucrări de schimbare a țevilor de apeduct și canalizare au fost efectuate, anterior și pe str. Tighina, tronsonul str. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. București.

Amintim că începând cu ziua de ieri până pe 29 mai traficul rutier pe str. Tighina, în perimetrul străzilor Alexandru cel Bun și Columna a fost suspendat. Măsura fiind luată în contextul desfășurării lucrărilor de reabilitare a rețelelor inginerești din zona istorică a orașului, în cadrul Pachetului II (BERD, BEI) (str. Tighina).


Pub