Vasile Bolea va cere recuzarea unui judecător CC, la ședința de mâine

Deputatul socialist, președintele Comisiei Juridice din Parlament, Vasile Bolea a anunțat că va depune o cerere de recuzare a unui judecător din completul Curții Constituționale, la ședința programată pentru mâine. Parlamentarul spune că magistratul Nicolae Roșca a fost membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, motiv pentru care nu poate examina sesizarea depusă la CC de fostul coleg de partid, Sergiu Litvinenco.

Foto: UNIMEDIA

„Domnul Roșca, în 2016, a fost ales în calitate de membru al Biroului Permanent Național al PAS. Domnul Roșca, pe perioada activității sale anterioare, a pledat în calitate de avocat al Maiei Sandu. A fost candidat la alegerile parlamentare din 2019 al Blocului ACUM pe cota PAS. În asemenea circumstanțe, subiectivismul și atașamentul moral al judecătorului Curții Constituționale Nicolae Roșca față de autorul sesizării Sergiu Litvinenco devine indubitabil, în condițiile descrise mai sus”, a scris Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul a anunțat că va cere recuzarea lui Roșca la ședința completului Curții de mâine.

„Judecătorul trebuie să examineze cauzele în condiții care exclud orice influență din afară asupra lui. În această ordine de idei, unica soluție să avem un proces imparțial și echitabil este recuzarea judecătorului Nicolae Roșca sau abținerea dânsului de la judecarea sesizării depuse de deputatul Sergiu Litvinenco”, a mai spus deputatul PSRM.

Magistratul Nicoale Roșca nu a comentat, deocamdată, declarațiile lui Vasile Bolea.

Înalta Curte a anunțat o ședință pentru 7 mai, la care va examina mai multe sesizări ce vizează în special Acordul de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, precum și unele decizii adoptate de Comisia Situații Excepționale în timpul stării de urgență.


Pub