Satul Boghiceni din Hîncești intră în carantină: Cel puțin 9 persoane diagnosticate cu Covid-19 și câteva focare de infecție

Satul Boghiceni din raionul Hîncești a intrat, de astăzi, în carantină. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de primarul satului, care ne-a spus că până în acest moment, 9 persoane au fost testate pozitiv la Covid-19, iar încă una a fost preluată astăzi de Serviciul de Urgență.

Foto: facebook.com/pg/Boghiceni

„De astăzi localitatea este în carantină. Avem 9 persoane depistate cu Covid-19, toate din diferite cercuri, situația nu este chiar plăcută, există câteva focare, dar nu putem spune de unde a apărut primul focar. Două ore în urmă a mai fost luată un cetățean cu Ambulanța, cu simptome de coronavirus”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Ion Zoină.

„Este a patra zi de când sunt în carantină eu, medicul și tot personalul medical și peste 30 de persoane venite de peste hotare. Eu am avut contact, acum 8 zile, cu prima persoană care a fost diagnosticată cu Covid-19. Peste două zile ea a fost testată pozitiv”, a precizat Ion Zoină.

Potrivit primarului, toate cazurile sunt cu transmitere locală. Nicio persoană din cele testate pozitiv nu este revenită de peste hotare. „Se presupune că unul dintre focarele principale a fost biserica. Pe 22 martie au participat la slujbă în jur de 25 de persoane”, ne-a informat edilul.

La moment, la intrarea în sat este un echipaj de poliție, pentru a nu admite intrările și ieșirile din localitate, iar în jurul satului au fost săpate tranșee, pentru ca sătenii să nu poată trece spre alte sate din împrejurime.

Agenții economici care distribuie produse comerciale și de primă necesitate se vor opri la intrarea în sat, unde agenții noștri economici îi vor aștepta și vor prelua marfa”, a precizat Ion Zoină.

În prezent, în localitate trăiesc circa 2.740 de persoane.

La moment, raionul Hînceşti este pe locul 6 în topul celor mai afectate raioane de Covid-19.

Alte două sate din raion, Bălceana și Sofia, au intrat în carantină începând cu data de 16 martie, a doua zi după alegerile parlamentare noi din Hîncești. Astăzi, în Bălceana a fost sistat regimul de carantină.

Astăzi, încă 91 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în Moldova. Astfel, bilanțul a ajuns la 1056.


Pub