Potrivit primarului capitalei Ion Ceban, biblioteca va fi constituită din peste peste 4500 secvențe de lecții, pentru toate disciplinele, până la 15 minute (gimnaziu/liceu) și 7-10 minute pentru treapta primară de școlaritate. La etapa curentă au fost filmate 100 de lecții.
Echipa celor care lucrează asupra proiectului este formată din diverști specialiști.
„Am reușit să adunăm o echipă compusă din diverși specialiști cu viziune care au lucrat la acest proiect, profesori buni, plus mai mulți actori și jurnaliști, care vor lucra împreună cu profesorii, pentru a face lecțiile mai interactive. Menţionăm că în procesul de înregistrare a lecţiilor sunt antrenate 32 de echipe de filmare”, a scris primarul capitalei.
Ion Ceban a mai scris că proiectul va oferi posibilitate copii să continuă să învețe chiar și de acasă.
„În această perioadă dificilă, am înțeles că trebuie să ne dezvoltăm multilateral și iată că am decis să fim cei care vom lansa educația la distanță. Astfel, contribuind actualmente ca copii noștri să continuă să învețe chiar și de acasă, dar, după, dând posibilitatea ca aceste lecții să fie vizualizate în toată țara, iar toți elevii în caz de necesitate să aibă posibilitatea să învețe sau să-și continuă studiile de acasă”, a mai scris Ion Ceban.
Începând cu 11 martie, au fost sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!