Cutremurul a fost resimţit la ora locală 06.00 (05.00 GMT), iar numeroşi locuitori ai Zegrebului au ieşit în stradă panicaţi, potrivit unei corespondente a AFP.
O fleşă a catedralei din centrul vechi al oraşului a fost afectată de seism, la fel ca faţadele mai multor imobile.
În confuzia creată, unii medici, citaţi de agenţia de presă croată HINA, au anunţat într-o primă fază decesul unui băiat de 15 ani, după care au rectificat informaţia şi au precizat că este vorba de fapt de o fată care este la reanimare, într-o stare critică.
Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM).
Ministrul de Interne, Davor Bozinovic, a făcut apel la cetăţeni să rămână în stradă, dar să nu se adune în grupuri, pentru a se proteja de o eventuală infectare cu noul coronavirus.
"Păstraţi distanţa. Nu vă adunaţi în grupuri. Ne confruntăm cu două crize serioase: seismul şi epidemia", a declarat el.
În cartierele vechi din centru, faţadele unor clădiri s-au prăbuşit, iar numeroase părţi din oraş au rămas fără electricitate.
Una din fleşele emblematicei catedrale din Zagreb a fost avariată. O bucată de circa zece metri din turnul sudic s-a prăbuşit, a precizat primarul Zagrebului, Milan Bandic.
Clădirea Parlamentului a fost de asemenea avariată.
La Belgrad, Biserica Ortodoxă Sârbă a anunţat că biserica sa de la Zagregb a suferit pagube în urma seismului.
Potrivit HINA, cutremurul a fost urmat de două replici puternice.
Seismul s-a resimţit în sudul Austriei, Slovenia şi în nordul şi estul Croaţiei.
Balcanii sunt o zonă cu o puternică activitate seismică, iar cutremurele sunt frecvente.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!