Săptămâna trecută Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în colaborare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), au efectuat o anchetă epidemiologică în cazul elevilor intoxicați de la Comrat.
”Urmare a anchetei epidemiologice comune cu reprezentanții ANSA și ANSP, care a inclus investigații de laborator efectuate în baza mostrelor prelevate din probele diurne – bucate preparate lavaje de sanitație de pe întreg fluxul tehnologic, s-a constat că motivul a fost cauzat de prezența Staphylococcus aureus (stafilococul auriu) 2,4x în unul din produse alimentare preparate în cadrul blocului alimentar”, a declarat directorul ANSA, Vladislav Cotici.
Potrivit, directorului general ANSA, Vladislav Cotici la moment mai mulți elevi rămân spitalizați, iar starea de sănătate este în afara oricărui pericol.
În urma investigațiilor de laborator, specialiștii au constatat că materia primă de origine animală și vegetală livrată de agentul economic atât la liceu, cât și la instituția preșcolară din localitate, respectau cerințele actelor normative în vigoare.
La data de 4 martie, mai mulți elevi din cadrul gimnaziului din satul Cioc-Maidan, Comrat, au fost internați în diverse instituții medicale.




Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!