Transportatorii interurbani au termen până la 1 februarie să „ofere servicii de calitate”, altfel majorarea tarifului va fi anulată

Transportatorii interurbani au termen de până la 1 februarie să prezinte un plan concret de îmbunătățire a serviciilor oferite. „Am văzut cu toții cum unii călători merg într-un autobuz în care plouă. dacă aceste servicii nu vor fi de calitate, ordinul de majorare a tarifului va fi anulat”, a declarat șeful statului, Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde” de pe contul de Youtube, Igor Dodon spune că transportatorii interurbani au fost condiționați să vină cu planuri de îmbunătățire a calității serviciilor oferite, atunci când li s-a acceptat cererea de majorare a tarifului.

„Ultima dată actualizarea tarifelor la transportul interurban a avut loc în 2013. Între timp, s-a majorat prețul la carburanți, impozitul a crescut, prețurile la reparația automobilelor s-a majorat. Ei au cerut dublarea tarifelor, dar noi nu am acceptat. Întrebarea este de ce în 7 ani, fostele Guverne nu au rezolvat această problemă?”, a explicat Dodon.

„Guvernul a dat termen transportatorilor până la 1 februarie să se conformeze cerințelor. Dacă am majorat tariful, ei trebuie să se conformeze sau ordinul va fi anulat”, a precizat șeful statului.

Potrivit oficialului, Guvernul urmează să găsească bani pentru a oferi comepnsații păturilor social vulnerabile, pentru a acoperi majorarea tarifelor la călătoria cu transportul interurban.

Costurile în transportul public interurban s-au majorat din 1 ianuarie, după mai multe proteste ale agenților economici. Astfel, pasagerii care călătoresc cu un mijloc de transport de categoria II vor scoate din buzunare 60 de bani/km, iar pentru categoria confort - 70 bani/km.


Pub