Decizia primei instanțe de judecată, contestată: Procurorii insistă pentru acordarea a 30 de zile de detenție pentru Viorel Morari

Procuratura Generală (PG) a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 13 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privința fostului șef al Procuraturii Anticorupție, a fost admis parțial.

Foto: UNIMEDIA

Recursul procurorului va fi examinat luni, 20 ianuarie, cu începere de la ora 13.00, la Curtea de Apel Chișinău.

„Necesitatea plasării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală, posibilitatea eschivării de răspundere penală, inclusiv în condițiile în care pedeapsa pentru infracțiunile imputate prevede până la 6 ani închisoare.

De asemenea, printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea acestuia în arest este suspiciunea exercitării presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului, dar și nefinalizarea expertizelor relevante pe caz, concluziile cărora la fel, ar putea fi influențate de învinuit”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Amintim că la 13 ianuarie magistrații Judecătoriei Chișinău au admis parțial solicitarea procurorilor privind mandatul de arest pe numele lui Viorel Morari. Prin urmare, fostul șef al Procuraturii Anticorupție va sta următoarele 20 de zile în detenție, în loc de 30.

La 10 ianuarie 2020, Viorel Morari a fost recunoscut în calitate de bănuit, audiat şi reţinut pentru 72 de ore.

Procurorul a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție la data de 9 decembrie 2019, ca urmare a realizării unor verificări ăn cadrul instituției de către un grup de control.


Pub